Брюксел с вечерен час за първи път от Втората световна война

0
Ръстът на заразените за последната седмица е 80%. Посланикът ни в Брюксел Пламен Бончев признава, че данните са наистина тревожни
Ръстът на заразените за последната седмица е 80%. Посланикът ни в Брюксел Пламен Бончев признава, че данните са наистина тревожни Видео: Bulgaria ON AIR

Посланикът ни Пламен Бончев признава, че данните са тревожни

Белгийската столица Брюксел е най-засегнатият от коронавируса град в целия Европейски съюз. Всеки ден Белгия осъмва с рекорден брой заразени.

Ръстът на заразените за последната седмица е 80%. Посланикът ни в Брюксел Пламен Бончев признава, че данните са наистина тревожни.

"Дори се твърди, че Брюксел и Валония са най-засегнатите райони в целия континент. Има вече достатъчно основания да се говори, че в Белгия има втора вълна. Може би най-тревожните цифри - в момента броят на хоспитализираните надхвърля 2 700", каза Бончев пред Bulgaria ON AIR.

От понеделник в сила са строги ограничения. Не работят заведенията, допуска се само доставка на храна по домовете. Вечерният час е от полунощ до 5 часа сутринта.

"За първи път в Белгия се въвежда вечерен час от окупацията по време на Втората световна война. Всяка община решава сама дали маските да са задължителни", добави посланикът ни в Брюксел.

Българският дипломат споделя, че експертната общност там е единна, а епидемията не се използва от политиците.

"Няма грубо използване на епидемията за политически цели. Никой не си позволява да атакува стратегията на правителството", обясни Пламен Бончев.

Страната с население от 11,5 млн. тества по 53 000 души на ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Изглежда, че целта на първото висше образование е да разберете какво не искате да правите до края на живота си.

Харесай Дунавмост във Фейсбук