Брюксел разкритикува забраните за внос на украинско зърно

1
В момента Европейската комисия обсъжда втори пакет от помощи за селскостопанските производители от страните, засегнати от украинския внос
В момента Европейската комисия обсъжда втори пакет от помощи за селскостопанските производители от страните, засегнати от украинския внос Снимка: БГНЕС

В момента Европейската комисия обсъжда втори пакет от помощи за селскостопанските производители от страните, засегнати от украинския внос

Европейската комисия разкритикува решението на няколко страни от Централна Европа да спрат вноса на зърно от Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полша, Словакия и Унгария през последните дни обявиха забрани за внос на пшеница, маслодайни семена и други селскостопански продукти от Украйна, с която граничат.

Говорителка на Еврокомисията днес подчерта, че търговската политика попада в обхвата на изключителната компетентност на ЕС и следователно едностранните мерки са неприемливи. Поискана е допълнителна информация за оценка на ситуацията, каза тя, допълвайки че вземането на координирани решения в рамките на ЕС е важно в трудни времена.

През март Брюксел осигури близо 60 млн. евро подпомагане за земеделските сектори на страните, засегнати от проблема с украинския внос. "Обсъжда се втори помощен пакет", каза говорителката на ЕК днес.

Решение дали да се поднови временната отмяна на вносните мита за украински стоки, трябва да бъде взето преди края на юни. Комисията предложи през февруари да предостави нови предпазни мерки, за да улесни връщането на митата, ако това е необходимо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    започвам
    да оправдавам наглосаксите за техния брекзит!
  • 4
    1
    123
    Дори канцерогенният отпадък на укрофашистите не е в състояние да озапти брюксела в намесата му в делата на отделни държави. Значи потенциално смъртоносно жито и слънчоглед, нямаш право да забраниш. Нямаш право да опазиш собствената си нация и децата и, трябва да се "координираш" с тях. Точно това е написано по-горе. Честита демокрация ! Благ ви европейски съюз !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари