Броят на бездомните в САЩ достигна рекордно ниво

1
Около 653 000 души са бездомни, което е най-големият брой от 2007 година
Около 653 000 души са бездомни, което е най-големият брой от 2007 година Снимка: АР/Jae С. Hong

Около 653 000 души са бездомни, което е най-големият брой от 2007 година

В Съединените щати броят на бездомните хора се е увеличил с 12 процента и е достигнал най-високото си регистрирано ниво вследствие на рязкото покачване на наемите и намаляването на помощите за справяне с отрицателните ефекти на пандемията от коронавирус, което е довело до недостъпност на жилищата за все повече американци, съобщиха федерални служители, цитирани от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Около 653 000 души са бездомни, което е най-големият брой от 2007 г., когато страната започна да прави годишно проучване. След първото проучване от 2007 г. САЩ отбелязаха стабилен напредък в намаляването на броя на бездомните в продължение на около десетилетие, тъй като правителството се съсредоточи особено върху увеличаването на инвестициите за настаняване на ветераните. Броят на бездомните хора спадна от около 637 000 през 2010 г. до около 554 000 през 2017 г.

Броят им се покачи до около 580 000 при преброяването през 2020 г. и се задържа относително стабилен през следващите две години, докато Конгресът реагира на пандемията КОВИД-19 със спешна помощ за наемане на жилища, социални помощи, помощ за щатите и местните власти и временен мораториум върху изгонването на неплатежоспособни наематели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    а колко
    са на купони за храна?!? Последно четох за около 40 милиона, спаднали ли са или са се увеличили?!?
  • -2
    2
    оня
    Забрави и неграмотници като теб.
  • 7
    1
    Steve
    Една дупка е Америка,от негри, африканки черни и мрьсни араби,и индианци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари