Броят на българите в Англия достигна рекордни нива

0
Големият брой на работещите на Острова спъна излизането от Европейския съюз
Големият брой на работещите на Острова спъна излизането от Европейския съюз Снимка: GettyImages

Великобритания и Европейският съюз вероятно ще отложат за декември преговорите за отношенията си след излизането на Обединеното кралство от общността. Причината е, че по време на първия кръг от разговорите не е постигнат съществен напредък.

Това съобщи британската телевизия Скай нюз, като се позова на анонимен източник.

Европейският съюз се надяваше на напредък до октомври по въпроса за финансовите задължения на Лондон към европейския бюджет, правата на европейските граждани на Острова и в Северна Ирландия, отбелязва Ройтерс, предаде БНР.

 

Броят на гражданите на Европейския съюз, които работят в Обединеното кралство, е достигнал рекордни нива. Това се отчасти се дължи на увеличения брой българи и румънци, които са намерили работа там, информира вестник "Файненшъл таймс".

Според официални данни, оповестени вчера, 2 млн. и 370 хил. граждани на страни членки на Евросъюза са работили на острова между април и юни тази година. Това е най-големият брой, регистриран, откакто преди две десетилетия започват да се водят статистики по този въпрос. Данните сочат, че решението на Обединеното кралство да напусне блока още няма значителен ефект върху броя на работещите в него европейци, коментира "Файненшъл таймс".

Според изданието резултатите отчасти се дължат на рязкото увеличаване на броя на работниците от България и Румъния с над една четвърт до 337 000 през последните 12 месеца. 

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари