Бронз за Катрин от Русе!

0
В курорта "Албена" се проведе десетото юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата "Трикси"
В курорта "Албена" се проведе десетото юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата "Трикси"

От 01 до 07 юли 2016 г. в Курортен комплекс "Албена" се проведе десетото юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата "Трикси".

Фестивалът се организира от Арт-център "Стринджендо" и се провежда под патронажа на Министерство на културата. На сцената му се изявиха млади изпълнители в раздел „Класика“, „Фолклор“, „Поп, рок, джаз пеене“, „Хореография", "Цирково изкуство", "Пантомима", "Театър", "Музикален театър", "Мажоретни танци", художници и фотографи.

Тази година в раздел "Поп, рок и джаз пеене" взеха участие представители от различни държави - България, Молдова, Казахстан, Украйна, Беларус, Румъния, Малта и др., а международното жури бе председателствано от Маргарита Хранова. В първа възрастова група се състезаваха 41 участници, разделени в две под-групи.

8-годишната Катрин Радева спечели трета награда в 1-ва Б група (8-9 години) с изпълнението на песента "Нека сме различни" от репертоара на Роберта. Вярна на  хард рок-стила, в който се изявява, в концертната част в рамките на фестивала, тя грабна сърцата на публиката с кавърите на "Черната овца" на АХАТ, „Highway to Hell” на AC/DC и "I Wanna Be Somebody" на W.A.S.P. Катрин е солист на Детска вокална група "Слънце" с ръководител Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари