Брижит Бардо призова италиански местни власти да изпратят три мечки в България

0
Брижит Бардо предлага четириногите да бъдат пратени в природния парк в Белица, където вече има приютени много мечки, които са танцували в циркове
Брижит Бардо предлага четириногите да бъдат пратени в природния парк в Белица, където вече има приютени много мечки, които са танцували в циркове Снимка: Reuters

Френската кинолегенда Брижит Бардо призова италианската провинция Тренто да изпрати в български природен парк три мечки

Четириногите били затворени в клетки като “проблемни”.

Известната със защитата на животните звезда написа две писма до шефа на северната автономна провинция Маурицио Фугати с искане да освободят трите мечки DJ3, M57 и M49, заключени в центъра Кастелер до Тренто, и протестира срещу съдбата на четириногите, пише 24 часа.

Това стана, след като италиански активисти разпространиха из социалните мрежи видео с мечките в клетките. Като председателка на асоциация за защита на животните Бардо се оплака как италианската провинция третира мечките.

Фугати прати успокоителен отговор на актрисата. Брижит Бардо изпрати второ писмо до провинция Тренто, в което направи конкретно предложение – трите проблемни мечки да се преместят в български природен парк, за който се грижи фондацията ѝ в сътрудничество с австрийската асоциация Vier Pfoten.

Излишно е да продължаваме да си разменяме послания чрез медиите. Моето предложение ще ви позволи да се отървете от мечките, които смятате за опасни. Време е да действаме в името на общия интерес, като се започне от този на животните, които са несправедливо затворени в клетки”, написа секссимволът.

Брижит Бардо предлага четириногите да бъдат пратени в природния парк в Белица, където вече има приютени много мечки, които са танцували в циркове

Звездата обясни на италианската провинция, че в България мечките ще бъдат на сигурно място, като се има предвид, че паркът за тях в Белица е обширен, намира се в естествена среда – в гора и на хълм, с всичко необходимо като места, където да живеят и плуват.

Според звездата така италианските мечки ще получат по-добри условия на живот и ще се избавят от затворническите си номера, които сега са техни имена. “Разчитам на теб, разчитат на нас... да действаме!”, писа Бардо на Фугати.

Паркът за танцуващи мечки “Четири лапи” е разположен в Рила планина на около 180 км от София, на 12 км от Белица и на 35 км от Банско. Той се поддържа в сътрудничество с френската фондация “Бриджит Бардо” и се финансира от двете фондации. През 2000 г. 31 танцуващи мечки от България, Сърбия и Албания са спасени и преместени в парка.

Маурицио Фугати отговори на кинозвездата, че е благоразположен към предложението и ще го обмисли с помощта на експертите от сферата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари