British Airways разпродава чаши за шампанско и колички за сервиране

0
Заради здравната криза, авиопревозвачът претърпява сериозни загуби
Заради здравната криза, авиопревозвачът претърпява сериозни загуби Снимка: Getty images

Транспортната компания предлага "вълшебно преживяване на полета вкъщи" 

Британският авиопревозвач "Бритиш Еъруейз" (British Airways), който е на червено заради пандемията от коронавирус, обяви в понеделник онлайн разпродажба на прибори за хранене и сервиране, използвани в самолетите му, както и предмети от вече спрения от движение легендарен "Боинг 747" (Boeing 747), пише Mediapool

Чаши за шампанско и посуда, използвани в първа класа, пантофи и дори одеяла са сред предметите, които желаещите могат да закупят, за да "пресъздадат у дома си вълшебното преживяване от полета", посочва компанията.

Колекционерите могат да се сдобият и с редица предмети от "Боинг 747", например колички за сервиране.

За да подобри финансите си, които се сринаха заради здравната криза, авиопревозвачът по-рано тази година реши да продаде предмети на изкуството от залите си.

Авиационната група "Ай Ей Джи" (IAG), която е собственик на "Бритиш Еъруейз", отчете загуби за общо 5.6 млрд. евро от началото на на годината, включително 1.76 млрд. евро през третото тримесечие. За да се справи с кризата, групата започна голямо преструктуриране, включително съкращаване на 13 000 работни места. Тя намали и капиталовите си разходи, най-вече като отложи за 2022 година получаването на 68 нови самолета и реши да спре от движение известния като "Джъмбо джет" "Боинг 747" по-рано от планираното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари