Британското правителство ще бъде разследвано, заради мерките за борба с пандемията

0
Според Морган правителството е допуснало сериозни грешки при борбата с кризата, включително липсата на ефективен режим за тестове и това вероятно ще доведе до втора вълна на пандемията през зимата
Според Морган правителството е допуснало сериозни грешки при борбата с кризата, включително липсата на ефективен режим за тестове и това вероятно ще доведе до втора вълна на пандемията през зимата

Методите на британското правителство за справяне с коронавирусната криза ще бъдат разгледани от специална комисия, назначена от депутатите в парламента, пише вестник London Evening Standard, цитиран от Агенция Фокус 

Формалното разследване ще бъде проведено от комисия от министри от всички партии в парламента, които ще се допитат до пострадали от кризата, здравни експерти, институции и до обществото.

Заключението от разследването ще бъде публикувано до края на лятото. Това се случва на фона на призивите към премиера Борис Джонсън за провеждането на такова разследване. Комисията ще бъде водена от депутата на либералдемократите Лайла Морган, а нейни заместници ще са представители на лейбъристите, консерваторите, Шотландската народна партия, "Зелените" и "Плайд Камри".

Според Морган правителството е допуснало сериозни грешки при борбата с кризата, включително липсата на ефективен режим за тестове и това вероятно ще доведе до втора вълна на пандемията през зимата.

"Страната и здравните служби не могат да си позволят тези грешки да бъдат повторени. Нямаме време за губене, когато става дума за уроците от мерките на Великобритания за борба с пандемията", каза депутатът.

"Затова започваме парламентарно разследване и започваме да събираме доказателства незабавно".

На свой ред консервативния депутат и заместник на Морган Дан Поултър заяви:

"Важно е да научим уроците си за това как можем да действаме по-добре преди трудните зимни месеци, пред които сме изправени".

Той каза още, че през зимата вероятно ще има втора вълна от коронавируса, наред със сезонния грип и е важно британската здравна система да се подготви за това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Яж, баба, че си заприличал на Пеевски.

Харесай Дунавмост във Фейсбук