Британският престолонаследник: За мен е чест да съм принц на Уелс!

0
Титлата бе притежание на баща му над 50 години
Титлата бе притежание на баща му над 50 години

Титлата бе притежание на баща му над 50 години

Принц Уилям е заявил, че за него е чест да стане новият принц на Уелс в разговор днес с първия министър на Уелс Марк Дрейкфорд, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на двореца Кенсингтън.

Уилям получи титлата, която преди това бе притежание на баща му в продължение на повече от 50 години, след смъртта на баба му кралица Елизабет Втора. 

"Принцът потвърди своята дълбока привързаност, както и на принцесата, към Уелс, тъй като първият им семеен дом е бил в Ангълси и те са живели там през първите месеци от живота на принц Джордж", се казва в изявлението. "Принцът и принцесата ще прекарат следващите месеци и години в задълбочаване на отношенията си с общности в целия Уелс. Те искат да дадат своя принос в подкрепа на стремежите на уелския народ и да насочат вниманието както към предизвикателствата, така и към и възможностите пред тях", пише още в него, предаде БТА.

Принцът също така е казал, че той ще служи на страната "със смирение и дълбоко уважение".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    На мен ми е през дедовия ако ще и принцеса да си! Има ли причина да отделяме толкова внимание на вътрешните дела на Англия, още повече на ставащото в кралската фамилия? Англия никога не ни е била приятел, а ние никога не сме били тяхна колония. За второто силно се надявам да е така и сега.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари