Бременна жена и 7-годишната ѝ дъщеричка оцеляха 115 часа под отломките в Турция

0
Продължават да се случват чудеса вече пето денонощие
Продължават да се случват чудеса вече пето денонощие Видео: bTV

Близо 100 хиляди доброволци и спасители продължават да издирват оцелели

Благодарение на усилията на близо 100-те хиляди доброволци и спасители от Турция и чужбина продължават да се случват чудеса вече пето денонощие. В Сирия изпод развалините бяха извадени трима души, а в Турция беше спасена бременна жена и 7-годишната ѝ дъщеричка.

Жената и момичето са оцелели по бетонните отломки 115 часа след първия трус в Газиантеп. Макар и в тежко състояние, те са настанени в болница. Според спасителите шансовете за още оцелели след пет денонощия в студа вече клонят към нула. Помощта от света вече е предимно от храни, медикаменти и медицински екипи в помощ на оцелелите, информира bTV.

Без шум и фанфари се включваме към международната помощ, със знанията и опита, които нашите лекари притежават. Има достатъчно опит и познания да помогнат много за физическото и психическото оцеляване на пострадалите”, каза Хуан Карлос, началник на медицинската бригада на Куба.

Според турските здравни власти, в болниците има около 260 оцелели деца, чийто родители са неизвестни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари