Брейкъри от цялата страна пристигат в Разград за турнир

2
В "битка" ще излязат състезатели от шест до 35-годишна възраст
В "битка" ще излязат състезатели от шест до 35-годишна възраст

Брейкъри от страната пристигнат днес в Разград за участие във втория кръг на националния брейк турнир FUNK BUSTERS.

Организатор на надпреварата е Българската брейк федерация, а домакин на събитието е разградският спортен брейк клуб "Шадоус", съобщи председателят на клуба и инструктор Иван Стоянов, предава БТА.

Състезанието ще започне с квалификации в 12 часа. Те ще бъдат проведени в залата на Общинския културен център при закрити врати. Финалите са от 19 до 21 часа на открита сцена на площад "Независимост". В "битка" ще излязат състезатели от шест до 35-годишна възраст от София, Перник, Ямбол, Варна, Добрич, Русе, Разград. Брейкърите, разделени в шест възрастови групи ще се надпреварват в дисциплините "един срещу един", шоукейс и отборни битки. Те ще бъдат оценявани от съдиите Стоян Новаков, известен като The kid, Златко Йончев - Zlatko и Анатоли Джоков - Jokata. Най-добрите ще получат награди и медали, осигурени от организаторите и община Разград.

Стоянов коментира, че срещата има за цел да популяризира този модерен стил танци, който съчетава физически умения и развива двигателните способности на деца и тийнейджъри.

Идеята ни е също разградчани да видят, че в града има хип-хоп общество и брейк танцьори и да насърчим младите да танцуват, каза още брейк инструкторът.

Той добави, че разградският брейк клуб е основан през 2019 година. С улични танци се занимават около 30 момичета и момчета, като 15 от брейкърите, показали добри заложби са картотекирани като състезатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари