Братя Грим кандидати за депутати

0
Откакто се появи превод на домашните истории на братята германци в автентичния им 200-годишен вид, “БГ мама” си загуби съня
Откакто се появи превод на домашните истории на братята германци в автентичния им 200-годишен вид, “БГ мама” си загуби съня

ЕДНА приказка броди из фейсбук.

Приказка на Братя Грим. Откакто се появи превод на домашните истории на братята германци в автентичния им 200-годишен вид, “БГ мама” си загуби съня. Твърде жестоки били притчите, само немец можел да ги измисли. Примерно за инатливото детенце, което не слушало, и Господ се смилил над майка му, та то умряло. Но било толкова инатливо, че непрекъснато подавало ръчичка от гроба си, докато мама не го пернала с тояжката през пръстите.

Ужасен сюжет, моля ви, пратете на тия автори “Господари на ефира”, примоли се една майчица. Друга пък направо поиска да се съди МОН. Трета заподозря соросоидна конспирация зад превода и прокле трижди тез нови поробители, американците.

Разбира се, че историята за детенцето кара съвременния човек да настръхне. Ами какви са тези германски майки с тояжки? Българските деца не са свикнали на такива ужасии. Виж, ако не беше майка, а беше турчин и не беше с тояжка, а беше с ятаган, приказката щеше да заспи. Даже малко му е на детенцето – щяха да му режат пръст по пръст, крак след ухо, но майка му нямаше да го даде на турската вяра. Също така българските дечица не са навикнали на истории за смъртта освен ако те не са свързани с обесване на герой.

Ние много тачим обесването на нашите герои – толкова, че даже честваме ежегодно увисването на бесилото заради българско предателство на най-големия ни герой. Честваме също и прострелването на негов приятел и съратник на 2 юни пак поради българско предателство. Даже сирените си пускаме и заставаме мирно: поклон пред такава смърт.

Като се заслуша човек пък в предизборните дебати и прогнозите на кандидатите за парламента, Братя Грим бързо се превръщат в един Паулу Коелю. Пардон двама.

Например по темата за Европейския съюз. Още в 6:30 ч сутринта от телевизора започват да се леят страховити анализи. Европа умира. Съюзът едва крета. Напълнил се е с бежанци и мюсюлмани, до 50 години християните ще са малцинство (в същото време гоним католически свещеник от Белене), жените не раждат, западняците не работят, мъжете не ходят в казарма, гейовете имат право да се разкриват, жените да абортират - Содом и Гомор. Като едно инатливо детенце тоз ЕС – все го погребват и все ръчичките му се показват от гроба, та се налага ежедневно мастити български професори да го шибват с тояжчиците си. Току-виж се гътне най-накрая, поне в границите на България.

Когато довършат ЕС, пророците започват да вещаят злини и по други причини – СЕТА, бежанци, ако точно в момента няма бежанци, цигани, ако циганите са извън България, с турци, а ако и турците си налягат парцалите, със софиянци...

Ако Братя Грим бяха съвременни български фолклористи, книгите им с ужасни приказки щяха да напълнят Александрийската библиотека. Даже си ги и представям как се покашлят в сутрешния блок при Ани и Виктор, после тичат през глава към Хекимян, по пътя правят няколко живи връзки с една-две кабеларки и не спират да говорят до вечерта. За заклани дечица, сварени бебета, удушени девици, одрани фермери, прасета-човекоядци и ГМО.

“Якоб, кажете моля на уважаемата аудитория как точно се нарича съвкуплението с жаба, което води до превръщането й принц?“ „Вилхелм, обяснете на аудиторията защо германските вълци раждат, при това козлета, и то седем наведнъж?” И двамата после в един глас: “В тази Европа ли искате да бъдем? Пълна с извращения и престъпления?”

Мисля, че Братя Грим биха влезли в парламента веднага. Все едно от коя партия. Даже и правителство биха основали с тези приказни умения да хипнотизират в страх масите вече 200 г. Да получат по едно депутатско място, по един депутатски апартамент, по една служебна кола и да хванат по една флейта, пък да поведат народа вдън гори тилилейски.

Автор: Лола Монтескьо /Капка Тодорова/

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари