Брат и сестра от Русе с награди от конкурс "Звукът на времето"

0
В двудневния форум взеха участие над 270 деца и млади изпълнители
В двудневния форум взеха участие над 270 деца и млади изпълнители

Брат и сестра от Училището по изкуствата в Русе спечелиха две награди от третото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”, който се проведе във Велико Търново.

Осмокласничката Петя Георгиева бе удостоена с първо място в категория „Вокал“ в трета възрастова група, а третокласникът Тонислав Гергиев извоюва второ място в категория „Инструментална музика“ в при най-малките в първа възрастова група, съобщава Дарик.

Петя е вокалистка на музикална школа "New Voices с ръководител Десислава Станкова, а брат й учи цигулка при Алекси Драганов.

Журито, което оценява вокалните изпълнения, бе с председател Мими Иванова и в състав: Кристиян Аливеж, композитор от Румъния и директор на музикалния конкурс „Star melody” в Букурещ за поп музика, етнопоп и фолклор, както и вокалният педагог Теодора Чернева, ръководител на естрадно студио „Прима” в Пловдив. Вокалистите се представиха с по две песни - една на роден език и една по избор. Инструменталистите представиха по две контрастни пиеси, като едната от български композитор.

В двудневния форум взеха участие над 270 деца и млади изпълнители от музикални школи, училища, детски центрове, Националната музикална академия, НБУ и др. от цяла България, както и гости от Италия, Хърватска, Гърция, Русия, Румъния и Словения. Организатор бе сдружение „Елита” с подкрепата на Община Велико Търново.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари