Бракониерстващ рибар се щракна за Фейсбук, инспекторите го погнаха

0
Бракониерстващ рибар се щракна за Фейсбук, инспекторите го погнаха

Карък рибар беше спипан от водните инспектори чрез интернет да лови риба в забранен водоем и вероятно ще отнесе солена глоба. Преди десетина дни мъжът отишъл с приятели на язовир “Александър Стамболийски”. Риболовците се скрили и ловили на забранено за това място, като напълнили колите си с тлъсти толстолоби и шарани, пише "Телеграф". Накрая, щастливи и доволни, те се щракнали за спомен с рибите в ръце. След като се прибрал вкъщи обаче, единият от рибарите решил да се изфука пред цяла България и качил снимките в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Под тях той внимателно и подробно описал кога, къде и как е уловил големите рибоци.

За нещастие обаче снимките били видени и от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, които разпознали, че мястото, където мъжът е мятал въдиците, е забранено за риболов. Инспекторите бързичко се свързали с рибаря самохвалко и му обяснили, че заради незаконния риболов ще му бъдат съставени актове.

Жители на Златарица пък ловиха 4-5- килограмови толстолоби, шарани и каракуди с голи ръце в центъра на града разказаха очевидци на необикновеното шоу. Няколко дни преди опустошителното наводнение миналия петък било разпоредено леко изпускане на язовир “Йовковци”. Така от язовира в преливника, а от там и в реката попаднало и немалко количество риба, която по течението стигнала и до Златарица. Като разбрали, местните жители зарязали всичко, грабнали кофи, легени и мрежи, запретнали ръкави и хукнали през глава към реката, минаваща през центъра на града. Дори и бабите събували обувките, хвърляли дрехите и се мятали във водата да ловят плуващите рибоци. “Няколко дена в цяла Златарица миришеше само на пържена риба, все едно бяхме на плажа на морето”, разказва очевидец на рибната мания.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари