Божидар има спешна нужда от кръвопреливане

0
Търси се кръв "АВ+" за момчето, пострадало при екстремно селфи
Търси се кръв "АВ+" за момчето, пострадало при екстремно селфи Снимка: ThinkStock/Guliver

Спешна нужда от кръвопреливане на кръв от тип "АВ+" има момчето от Стара Загора, което пострада тежко при опит за екстремно селфи.

"Търси се само тази кръвна група, защото в болницата в Пловдив по нов метод я обработват за шест часа и веднага трябва да я влеят", съобщават близки на семейството на Божидар. Спешното кръвопреливане трябва да се извърши най-късно в рамките на следващите два дни.

От пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" припомниха, че 14-годишното момче от Стара Загора е прието през уикенда по спешност в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия (по-известна като Клиника по изгаряния) към лечебното заведение. Към момента състоянието на детето остава критично, посочиха от болницата, предава Actualno.com.

Направени са му две операции – основно за намаляване на площта на изгарянията, т.е. една част от тях са свободни кожни пластики, но рискът за живота му не е отминал. От клиниката припомнят също, че той е приет с 56% дълбоки изгаряния и е поставен на апаратна вентилация.

Хората, които имат готовност да помогнат с кръводаряване, могат да се свържат с бащата на момчето Николай Тодоров на телефон 0897 68 10 98Междувременно, в Асеновград ще се проведе ежегодната кръводарителска кампания. Районният център за трансфузионна хематология-Пловдив организира акцията за безвъзмездно кръводаряване, която тази година ще се състои на 18.01.19 г. (петък) и 21.01.19 г.(понеделник) от 09:00 ч. до 12:30 ч. в сградата на община Асеновград - зала 517, етаж 5.   

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари