Божидар Борисов е новият кмет на Две могили

1
Избирателната активност в общината е почти 50%
Избирателната активност в общината е почти 50% Снимка: Facebook

Избирателната активност в общината е почти 50%

Досегашният кмет на община Две могили Божидар Борисов от ГЕРБ печели трети мандат според 100% обработени протоколи на секционните избирателни комисии. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Две могили Анелия Петрова, цитирана от БТА.

За Божидар Борисов са гласували 61,6 % или 2071 души, а за кандидата на СДС Драгомир Драганов своя вот са дали 36,7 % или 1233 души.

Квадратчето "Не подкрепям никого" са отбелязали 58 души.

Избирателната активност в общината е 49,3%. Гласували са 3424 души от общо 6961 имащи право на глас.

На другите два балотажа обаче ГЕРБ губят изборите с минимална разлика от няколко гласа. В Батишница победител е Реджеб Адямов от ДПС с 50.00% или 169 гласа, а Недко Христов от ГЕРБ има 48.82% или 165 гласа.

В Кацелово първи е Владимир Витанов от СДС с 50.73% или 174 гласа срещу Гина Стефанова от ГЕРБ с 48.98% или 168 гласа.

Най-интересна е ситуацията в Могилино, където двамата претенденти получават еднакъв брой гласове. За Камен Раев от „БСП за България“ и за Анелия Александрова от „Възраждане“ са гласували по 39 души. Там президентът ще трябва да насрочи нови избори за кмет.

През новия мандат ГЕРБ ще има кметове още в Баниска – Ангелина Начева, в Бъзовец – Диана Георгиева, и в Каран Върбовка – Георги Иванов.

ДПС има избрани на първи тур двама кметове: в Помен – Сетвийе Имамова, и в Чилнов – Исмет Османов, а СДС – в Острица с Йордан Йорданов.

В общинския съвет ГЕРБ и СДС имат по 5 мандата, а ДПС – 3.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари