Божидар Андреев записа европейски рекорд по вдигане на тежести

2
Сливналията записа рекорди в двубоя и в изтласкването
Сливналията записа рекорди в двубоя и в изтласкването Снимка: Дарик Радио

Сливналията записа рекорди в двубоя и в изтласкването

Божидар Андреев донесе европейска титла на България от шампионата на Стария континент по вдигане на тежести в София. Възпитаникът на сливенския СКВТ “Христо Бъчваров” триумфира в категория до 73 килограма с рекорд при двубой от 348 килограма.

Андреев записа европейски рекорд и в изтласкването със 193 килограма, постижение, което му осигури златен медал в движението. В изхвърлянето той се справи със 155 килограма и отново се поздрави със златото.

Със сребърния медал в двубоя завърши турчинът Мухамед Фуркан Йозбек с 336 килограма (150 килограма в изхвърлянето и 186 килограма в изтласкването). С бронза остана латвиецът Ритварс Сухаревс, който завърши с 331 килограма (154 килограма + 177 килограма), съобщава Дарик Радио.

Андреев донесе за България пети медал от първенството в София, след като Габриел Маринов и Ангел Русев триумфираха с титлите в категориите до 61 и 55 килограма Иван Димов е втори в категория до 61 килограма, а Джан Зарков е с бронз при 55-килограмовите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до 1
    ми ходи да вдигаш ти, или викаш ще се посереш на подиума
  • 4
    1
    ******************************************************************************************************
    Баси майката, само цигани!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари