Божидар Андреев направи европейски рекорд!

2
Първа европейска титла за България във вдигането на тежести от 2014-а година
Първа европейска титла за България във вдигането на тежести от 2014-а година

Първа европейска титла за България във вдигането на тежести от 2014-а година.

Божидар Андреев донесе трети медал за България от европейското първенство по вдигане на тежести в Батуми, Грузия. В категория до 73 кг. родният щангист се окичи със златото, предаде bTV.

Младежкият олимпийски шампион събра двубой от 345 кг., който се оказа достатъчен за златното отличие.

В движението изхвърляне българинът се справи със 148 и 153, което е и нов европейски рекорд за младежи до 23 г., но 157-те килограма натежаха на Андреев. По този начин родният щангист завърши трети в първото движение.

С успешен опит на 156 килограма, Брикен Калия от Албания грабна златото, а със своите 153 при първото си излизане Ваджим Лихорад от Беларус спечели сребърен медал. Въпреки че и Лихорад, и Андреев вдигнаха над глава 153 кг., българинът остана трети, тъй като е успял с тази тежест от по-късен опит.

В изтласкването Андреев се справи със 181, 187 и 192 килограма, което му отреди първо място в движението и в двубоя. Божидар с успешния си трети опит подобри и европейския рекорд в категорията. Албанецът Брикен Калия вдигна 183 килограма при второто си излизане, но след това 188 се оказаха непосилни за албанския щангист, с което родният състезател спечели златото.

Това е първо отличие за родния щангист от голямо първенство и първа европейска титла за България от 2014-а година, когато златото спечелиха Иван Марков и Ивайло Фирев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари