Антон Кутев: Действия срещу Русия ще доведат до падане на правителството

0
"Ако властта в близките 1 - 2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени правителството. Няма да си тръгне сам", посочи Кутев
"Ако властта в близките 1 - 2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени правителството. Няма да си тръгне сам", посочи Кутев Видео: NOVA NEWS

"За съжаление огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква от позиция по казуса Русия - НАТО. Българинът няма да приеме участие на България в някакви действия срещу Русия, това ще доведе до падане на правителството и до трайни проблеми у нас"

Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Антон Кутев от БСП.

Според него има сериозен проблем, който изисква политически решения. "Ясно е, че сме членове на ЕС и НАТО и няма как да се правим на две и половина, няма как да не участваме. Властта се опитва да го пропусне и да не говори за това заради това, че българският народ не иска военни действия с Русия", смята той. И допълва, че Радев е единственият адекватен външнополитически играч.

"Трябва да има отстояна позиция по казуса. Позицията може да се превърне в разделителна линия в обществото ни, особено ако бъдем въвлечени в сблъсъци с Русия. Коалицията е изправена пред много различни проблеми - има тежка икономическа и здрава криза. Всичко това заедно води до сериозни рискове за правителството. Ако властта в близките 1 - 2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени правителството. Няма да си тръгне сам", посочи Кутев. И призова от БСП ясно да заявят позиция по казуса с главния прокурор.

"Според мен Нинова иска да управлява още 15 - 20 години. Отидох на Конгрес на БСП, а се върнах от Конгрес на Корнелия Нинова. В него нямаше идеология, тя не се е замислила, че неравенствата в българското общество е проблем, тежка лъжа е, че това е социален бюджет", уточни той.

По думите му геополитическата ситуация, в който сме в момента, е нежелана за народа ни. "Решенията са много сложни и непопулярни, затова властта се измъква. Критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът. Радев лидира правилно ситуацията и не е влязъл в противоречия - нито с евроатлантическите сътрудници, нито с ЕК, нито с Русия. Намираме се на фронтовата линия между два колоса, трябва да намерим пътя", подчерта той. 

За него критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът. "Опитват се да вдигнат голям шум, за да покажат какви опозиционери са", счита Кутев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Българин до кумунотрол 2
    Колко сте жалки копейкаджийските антибългари, ловите се даже на бастун! А това, че си налапал на джуджака сатрапски стафидката, а искаш да посмучеш на Бай Дън паламаркита си е само и единствено твой проблем! Не го приписвай на околните! Пожелавам ти да живееш дълго и нещастно под Путлеровия вмирисан ботуш, ватник! ХАХАХАХАХА
  • 3
    2
    до булгаристанец
    Знаеш ли, във всяко едно време в Бг е имало хора с промити мозъци. Ей на, Монката Паси и Плевнелиев през соца бяха видни партийни и комсомолски кадри и по патос приличаха на теб. После дойде "демокрацията" и те пак продължиха с комсомолски плам и патос, само дето вече се гъзеха на други. Та, нищо ново под слънцето. Поне си напиши името, че да те вземат в някоя партия.:) Бъди здрав и на цункаш бубата на дедо Байдън!:)
  • -5
    1
    Българин
    Това изкукало кумунде пак плещи врели-некипели! НЯМА как истински българи да са "русофили". Няма как да "обичаш" поробителя си, който се представя за "освободите"...освен ако не си жалка платена рашиско-кремлинска ПОДЛОГА и се продаваш за жълти копейки! България за НАТО и блокиране на действията на хибридните рашистки окупатори на КРИМ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари