Ботунец на бунт след масов бой на цигани

0
Ромско семейство е упражнило насилие върху българско семейство
Ромско семейство е упражнило насилие върху българско семейство Снимка: БГНЕС

Над 300 жители на столичния квартал „Ботунец” се събраха в знак на протест след масов бой, който вкара 8 души в болница.

Кметът на район Кремиковци Ивайло Панев обясни, че преди дни е станал битов инцидент, при който ромско семейство е упражнило насилие върху българско семейство, вследствие на което има пострадали. Скандалът избухнал в сряда, когато съседи направили забележка на шумна компания в един от блоковете, съобщава НоваТВ.

В отговор на забележката празнуващите започнали да бият, разказват очевидци на инцидента.

Хората от квартала протестират с искане за незабавно залавяне на биячите.

Панев посочи, че в протеста участват представители на всички етнически групи, които населяват квартала. „Хората казаха: „Ние от години живеем тук, разбираме се чудесно и едни такива неща са в състояние да разбият нашето съвместно съжителство, против сме да се случва и искаме виновните да си понесат справедливото наказание”. Това беше същественото от протеста на хората”, коментира Панев и добави, че обстановката през цялото време е била спокойна, но полицейското присъствие ще остане засилено през цялата нощ.

Полицейски източници обясниха, че пострадалите при инцидента вече са дали показания. Щяло да има и задържани в близките часове. Според старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, в квартала има напрежение, но на място има достатъчно полицейски сили. „Тази вечер в кв. „Ботунец” има спонтанен протест на група граждани, които са около 60 души, разделени на няколко групи”, обясни Маринов. По думите му, на място има около 40 служители на реда.

„Обстановката е под контрол. Ще има засилено полицейско присъствие в квартала, докато не сме сигурни, че обстановката е абсолютна спокойна и не задържим укриваните лица”, подчерта той.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари