Борят корупцията в МВР с детектори на лъжата

0
На тях ще подложат служители, за да тестват агресията и радикализацията им / Снимката е илюстративна
На тях ще подложат служители, за да тестват агресията и радикализацията им / Снимката е илюстративна Снимка: Ладислав Цветков

Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за купуване на 3 полиграфа, по-известни, като "детектор на лъжата", и 40 лаптопа за обработване на резултатите за 95 333 лв. (без ДДС).

Покупката е част от проект "Разширяване експертния капацитет на служителите на МВР за превенция на агресивни прояви в обществото, корупция и радикализация", който се финансира от Европейския социален фонд. Водещ по проекта е Института по психология на МВР, а общата му стойност е 3.45 млн. лв, информира Дневник.

Една от основните дейности на проекта е "изследване на агресивните прояви". Първо ще бъдат обучат психолози за работа с полиграф, а акцент е провеждането на специализирано експертно изследване за ранно разпознаване на признаци на радикализация. Пилотно изследване ще бъде проведено сред минимум 60 служители на МВР, а след анализ на резултатите и корекции в методиката ще бъде направено теренно изследване сред представителна извадка от служители на МВР (минимум 600 служители). След като бъде написан аналитичен доклад върху резултатите от изследването ще бъдат разработени обучителна програма и материали.

Самият обучителен модул ще се проведе на два етапа - обучение на обучители и втори - на целевите групи.

Крайната цел на проекта е да развие специфична професионална компетентност на служителите, "които са пряко ангажирани с дейности по укрепване на лоялността и противодействие на корупцията в системата на МВР."

За работа с полиграф ще бъдат обучени 25 служители на Института по психология и 75 служители на специализирани дирекции.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари