Борисов започна отдавна внедряването на конспиративна теория за изборите

0
Гласуването с машини има своите недостатъци, които дават възможност на мошенически партии като ГЕРБ да правят шантажи и после да оспорват резултатите от изборите
Гласуването с машини има своите недостатъци, които дават възможност на мошенически партии като ГЕРБ да правят шантажи и после да оспорват резултатите от изборите Снимка: БГНЕС / Архив

Започнаха да се прокрадват публикации за фалшифициране на изборите с машините за гласуване, с промяна на софтуера

Фалшифициране чрез машини с промяна в софтуер е невъзможно. Това беше версия на Борисов.

Машините са като сметало, а не са компютър. Дават и хартиени разпечатки. Като касов апарат - колкото пише на касовата бележка, толкова плащаш.

Комисиите сравняваха "касовите бележки" с резултата от машината. БСП настоя на това, както и ГЕРБ.

Борисов започна отдавна внедряването на конспиративна теория, че фалшифицират изборите. "Пипат машите", имало едни 200 машини на склад (при над 9 хил. машини по секциите) и т. н. Защото досега имаше стройно изработена система за купуване на гласове с хартиените бюлетини и за манипулиране с голям брой невалидни бюлетини. Не са измислили още начин за купуване с машини за гласуване. Затова в районите с ромските махали избирателната активност рязко спадна, 3 - 4 пъти. Затова спаднаха и резултатите на ГЕРБ, затова намаляха три пъти гласовете за ВМРО, НФСБ и "Воля" и те са далеч от 4-те процента..

Гласуването с машини има своите недостатъци, които дават възможност на мошенически партии като ГЕРБ да правят шантажи и после да оспорват резултатите от изборите. Но докато не се измисли начин да се спре купуването на гласове с хартиени бюлетини, машините са по-добрият вариант.

Само трябва да се въведе образователен ценз за членове на секционни комисии, защото сега има такива, които просто бъркат от неграмотност и дори не могат да броят.

Иван Бакалов

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари