Борисов залови 7 покемона

0
Румен Петков: Може ли да се изсипят на границата половината правителство, в това число вътрешният министър
Румен Петков: Може ли да се изсипят на границата половината правителство, в това число вътрешният министър Снимка: БГНЕС

"От онзи ден съм много спокоен и сигурен, премиерът лично залови на границата седем покемона. Три, шест или осем яйца се спори.... Може ли да се изсипят на границата половината правителство, в това число вътрешният министър".

Това попита задочно Румен Петков от АБВ в сутрешния блок на БНТ, коментирайки темата за бежанската криза и мерките на правителството за сигурността по границата. 

"3 години не можем да си построим оградата, явно нещо генерално е сбъркано в подхода", обясни Петков и допълни, че най-невралгичната част все още не е завършена. Ние виждаме, че близо 40 км от най-неврологичната част още не са готови.

Той подчерта, че ситуацията в Турция е изключително сериозна и трябва да се вземат спешни мерки. "Тревогата от това извънредно положение в съседна Турция е повече от основателна. Едно отваряне на режима с бежанците и пускането им към Европа, което може да стане през България и Гърция, ще доведе до много тежки последствия за страната ни. Ние не сме готови за това и трябва да им го кажем", категоричен е Румен Петков.  

Той призова да кажем на европейските ни партньори, че не сме подготвени, а с Ердоган трябва да сме внимателни, защото Турция е страната, която спира бежанската вълна. За България бежанска вълна ще бъде катастрофа, каза Петков.

По думите му е необходимо да се вземат превантивни мерки незабавно. Нашата ограда с Турция е пример за това, как не трябва да се прави. 

Европа не е готова, няма анализ на ситуацията и няма конкретни действия, които да защитят хората. Не може всички да са "Добре дошли" тук. Европа трябва да има инстинкт за самосъхранение, но за целта трябват убедителни действия, коментира още бившият вътрешен министър. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари