Борисов: Загубихме човешки живот и 50 милиона лева

0
Толкова са коледните надбавки на пенсионерите
Толкова са коледните надбавки на пенсионерите

"Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот".

Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море, предаде Агенция „Фокус“.

„Пак със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама. С г-н Каракачанов ще се видим в МВР и посмъртно ще го повишат в чин майор. В случая сме купили възможно най-добрият хеликоптер в света. Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера, освен безценния човешки живот на един прекрасен летец.

Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите. Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, заяви Борисов.

"Когато изведнъж се появяват такива огромни харчове за отбрана, бих попитал дали президентът Румен Радев в интервюто си от вчера е говорил за това, че неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване, коментира премиерът. „Коментира ли това в интервюто? Защо така услужливо го е подминал? Единствените, които не подкрепят 2% за въоръжение беше г-жа Нинова. Казах ѝ публично, че ако и аз подкрепя нейната теза, ще излезем от КСНС с тежък конфликт между двете институции. Но това явно се е спестило“, каза още Бойко Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари