Борисов за стрелбата по Митьо - Очите: Това е една махленска свада

0
Борисов подчерта, че по Черноморието са изпратени достатъчно полицаи, а камерите от съседните заведения са иззети
Борисов подчерта, че по Черноморието са изпратени достатъчно полицаи, а камерите от съседните заведения са иззети Видео: БГНЕС

"Това е една махленска свада на кандидат зет с бивш затворник за парко място, поради инцидент."

Това каза премиерът Бойко Борисов в коментар за случая в Слънчев бряг, където беше прострелян Димитър Желязков , известен като Митьо Очите, предаде БГНЕС.

Борисов заяви, че вътрешният министър Румяна Бъчварова сега отива в Бургас и е отложила пътуването си до Европейския съвет на вътрешните министри. "Единственият въпрос, който ме интересува е, защо не бяха арестувани тия, които дойдоха в болницата. Иначе всичко останало е правилно", посочи премиерът.

Борисов подчерта, че по Черноморието са изпратени достатъчно полицаи, а камерите от съседните заведения са иззети и той се надява до края на днешния ден да бъдат задържани всички участници в престрелката. Премиерът коментира и, че кандидат зетят на Желязков е влязъл в спор за паркомясто за такситата със собственика на заведението.

На трети юни е завършила проверката на таксиметровата компания, която е била на дъщерята на Желязков. "Затворът трябва да промени хората, но очевидно не ги променя. Мисля, че преди седмица 13 или 15 души задържахме при акция в Бургас. Това, което мога да им обещая сега, е, че ще им изпратя и данъчните с всички полицаи и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка през целия сезон за всеки, който влезе в Слънчев бряг. Произход на средства, на кое име се води, как е купен, как е докаран. С такива усилия успях да върна руските туристи и да докараме румънски туристи и да се очаква толкова добър сезон и някакви там махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви", коментира Борисов.

Според него, ако се продължи да се говори по темата, това може и да се отрази на летния сезон, но това, което се прави в момента, е че се командирова много полиция и се надява да бъде спасен курортът от този тип хора. Борисов още веднъж заяви, че е изпратил Бъчварова до Бургас, за да разбере, защо те не са задържани в болницата и днес да бъдат задържани.

„Иначе действаха много бързо. От това, което знам, са дошли с пет-шест коли от различни места. Те са се събирали по телефона. Знаете като тръгнат да се бият как се събират махалата. Но от там като са отишли в болницата, защо там не са били арестувани тези, които са дошли на свиждане. Това е въпрос, на който трябва да ми отговорят и днес да се поправят”, заяви Борисов. Според него причината не е за разпределяне на наркопазари, а категорично става дума за махленска разправия.

Целият спор тръгва от това, защо две таксита не спират на определените за това места.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари