Борисов все някога ще разбере, че снегът не е бедствие

0
Борисов винаги е градил въздушните си кули с бомбастични приказки за магистрали
Борисов винаги е градил въздушните си кули с бомбастични приказки за магистрали

Сарказмът, който залива социалните мрежи по повoд непохватния опит за пиар на Бойко Борисов, има предостатъчно основания, за да бъде отричан. Уви!

Винаги има нещо повече! Защото глупостта никога не е сама!

Не е само суетата – имаме си и изначално сбъркана управленска стратегия. Борисов винаги е градил въздушните си кули с бомбастични приказки за магистрали, но населеното място, в което живеем (независимо дали е София, областен град или село) е предназначено на първо място за хора. И едва тогава идва всичко останало, включително удобството на автомобилистите.

По света градовете-еталони са много, но опитът на нито един не е приложен ефикасно в София, например. Тук даже въздухът е отвратителен и затова си има конкретни причини, обусловени от бездейстовето на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова. И 1000 дъги и тангенти да има, ако няма бус-ленти и не достигат велосипедните алеи – няма нищо! Ако дизеловите двигатели са неотменима част от пейзажа, ако пешеходните зони са рядкост и т.н. откъде, по дяволите, ще се вземе чистия въздух?

Сега, когато сняг се сипе на парцали, неразборията в главата на Борисов стана още по-очевадна! Изведнъж се оказа, че същият този сняг носи радост на алеята в парка и мъка на магистралата. Просто е – повече паркове, повече радост!

Всъщност, никой не отрича, че има нужда от магистрали, но една управленска стратегия би трябвало да включва и радостта на народа. При това е много по-важен акцент от пътните неволи на шофьорите. Когато Борисов и Фандъкова направят София удобна за най-уязвимите – деца, бременни жени, възрасни хора, инвалиди и не на последно място пешеходците, едва тогава ще можем да говорим и за пиар.

Трудно е за разбиране, но се налага известно мисловно усилие - да се надяваме, че все някога Борисов ще разбере, че номерът не е в хващането на снежинките във въздуха, а в чистия въздух, чистия сняг и чистия смях на хората!

Тони Стефанов

Източник: ГЛАСОВЕ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари