Трето „Велико Народно въстание”: Баста, Борисов! Край на корупцията!

1
Хората настояват за оставка и незабавни честни предсрочни избори
Хората настояват за оставка и незабавни честни предсрочни избори Снимка: БГНЕС

Хората настояват за оставка и незабавни честни предсрочни избори

Хиляди граждани са на площада в центъра на София, за да заявят за 76-и пореден ден недоволството си от управлението на страната и да поискат оставката на премиера Бойко Борисов, на цялото правителство, на главния прокурор Иван Гешев. Хората настояват за оставка и незабавни честни предсрочни избори, предаде БГНЕС.

Третото „Велико Народно въстание” започна още в 17:00 часа и в Деня на Независимостта обединява хиляди, дошли в т.нар. „триъгълник на властта” освен от София, но и от други градове на страната. Има хора от Русе, от Бургас, от Ямбол, от Перник, от Благоевград.

Множеството се простира от фонтана пред президентството, където е разположена сцената, от която ораторите на протеста държат речи, до булевард „Мария Луиза”, а в другата посока – подминава сградата на БНБ и Националната галерия.

От трибуната на протеста изказвания направиха журналистът Светла Петрова, политологът Евгений Дайнов, спортният журналист Камен Алипиев, Борис Сандов, земеделецът Георги Васил, дошъл специално от Ямбол и много други.

В началото на протеста италианската оперна певица Джорджа Антелини изпълни българския химн и поздрави протестиращите.

Дванадесетокласничката Йоана Лилова излезе на трибуната и заяви, че се чувства добре в България, че не иска да бъде прогонена от родината си, от дома си. Момичето подгря множеството и последваха бурни възгласи „оставка” и „нас не ни е страх”.

Димитър Стоянов от сайта „Биволъ” също се качи на трибуната. „Искаме смяна на модела, искаме свобода, искаме демокрация и право да се развиваме. Време е за оставка, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари