Борисов: Уверявам ви, че "Дунарит" няма да отиде при Пеевски

0
Не общувам с Пеевски, за да мога да кажа дали има интерес
Не общувам с Пеевски, за да мога да кажа дали има интерес Снимка: БГНЕС

"Зад скандала с „Дунарит“ категорично не стои сянката на Делян Пеевски, уверявам ви, че в никакъв случай заводът няма да отиде при него."

Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването в ефира на БТВ.

„Отнасям се с уважение към всеки. Сигурно и г-н Гебрев може да си спомни, когато бяха големите стачки във ВМЗ-Сопот и военните заводи не работеха, хиляди хора бяха без работа и стояха пред завода и аз ходих там да се срещам с тях. Положих огромни усилия да се съживи военната индустрия и тя в момента работи на обороти, които може би в най-добрите си години на социализма не е работила. Тогава се молех на оръжейните фирми да помогнат за държавните предприятия. Не ме интересува нито „Емко“, нито…

Държавата има ангажимент към това държавните ѝ заводи да работят. Не може държавните заводи и държавната фирма да работят изцяло за посредници. Защо между държавната фирма ВМЗ и тази в Сърбия, която произвежда барут, не се е сключил директен договор? Защо ни е посредник, който вдигна цената?“, запита премиерът.

По думите му „Дунарит“ работи, изнася си продукцията и си плаща задълженията и никой не го закача. „Не искам и да знам кой му е собственикът. Нито Цветан Василев, нито Делян Пеевски ме интересуват. Интересува ме държавната „Кинтекс“ да докарва договори, защото десетки хора работят там. Опитът да ми пришият Делян Пеевски е опорната точка на Христо Иванов. Тя си е от много отдавна и на една група, която аз предупредих преди месец-месец и половина, че това ще е опорната им точка“, допълни Борисов. Той подчерта, че са направили всичко необходимо за осигуряване на по-високи заплати във военната индустрия, максимум поръчки и премахване на посредниците.

„Зад този скандал категорично не стои сянката на Делян Пеевски. Мога да ви уверя, че „Дунарит“ в никакъв случай няма да отиде при Пеевски. Това, което също като опорна точка се говореше. Лобистите бързат пред вятъра да говорят. Днес в 14.00 часа имаме Междуведомствен съвет, където всички тези лицензии и пропуски, които бяха казани, ако са отстранени, ще им се върнат. Не общувам с Пеевски, за да мога да кажа дали има интерес. Питайте го. Знам какво ми казал министъра и какви указания съм му дал“, каза още министър-председателят.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари