Борисов: Стана ми драго, че многозвездните генерали от „Арлингтън“ са се подготвяли в Ново село

0
След малко с президента Тръмп мислим да надградим нашите отношения, заяви премиерът
След малко с президента Тръмп мислим да надградим нашите отношения, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг във Вашингтон.

Церемонията в гробищата в "Арлингтън" беше много силна. Оказа се, че многозвездните генерали, които работят там, са се подготвяли в българо-американската база в Ново село през 2009 година. Стана ми много драго. Те познават България много добре, тренирали са там, летели са. Истински бойни партньори. И не само – надявам се и в икономическата, и във вътрешно-политическата сфера. След малко с президента Тръмп мислим да надградим нашите отношения“, каза Бойко Борисов.

За първи път посетих България с Джон Маккейн, когато кандидатствахте за присъединяване на НАТО. Още тогава знаехме, че България ще е чудесен партньор в НАТО и се оказахме прави. По онова време си мислехме,че в Европа няма други заплахи, а всъщност сега знаем, че има много заплахи – агресията на Русия, дизинформацията, насилственият екстремизъм на Балканите, последиците от конфликта в Сирия и други места, които вече се усещат в Европа. Затова се радваме, че България е член на НАТО и наш сътрудник", подчерта Даниел Туининг.

Нашият институт работи с български политически партии и според нас България е лидер в това да помага на другите Балкански страни да се справят с вътрешните си конфликти. През декември ще бъдем домакини на една голяма среща в София с Държавния департамента на САЩ и българското правителство. Основната тема ще бъде борбата с екстремизма, който води до насилие в региона“, каза още той.

"Догодина имаме две мероприятия. Едното е от тях е с краля на Йордания по процеса АКАБА. В София ще проведем и двата процеса контратероризъм и контрарадикализам", заяви от своя страна българският премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари