Борисов ще опита да торпилира служебното правителство, ще организира протести

1
Борисов без власт и обещание за постове и пари, не струва нищо, а с него ГЕРБ няма никакъв шанс
Борисов без власт и обещание за постове и пари, не струва нищо, а с него ГЕРБ няма никакъв шанс Снимка: Фейсбук

ГЕРБ не могат да преодолеят генетичната си предразположеност към саморазруха като лидерска партия, без колективен имунитет, без вътрешни системи за контрол и противовес за да намират сами решения при кризи

 Инстинктът им за самосъхранение на практика не сработва, защото Борисов определя кое е изгодно и важно, а другите чакат от него спасение. А той спасява себе си, и егото си, не партията. Имплозията тепърва ще ражда кариерна разруха, непозната по мащаби. Ориентирайте се по Харизанов и други номади - за него ИТН вече са правилната партия. Борисов без власт и обещание за постове и пари, не струва нищо, а с него ГЕРБ няма никакъв шанс да предложи на хора с нововъзникнал манталитет на началници достоверна перспектива.

Кандидатът за президент който ще издигне Борисов, само за това че е е издигнат от него, е обречен. Както беше Дани Митов.

Опитите да плаши с връщането на мутрите, ако той не е на власт, също са жалки. Именно защото тези мутри има какво да губят и не им пука за него.

Ще опита да торпилира служебното правителство, президента, партиите на протест, дори сам ще организира протести, разследвания, за да спре саморазпада. Но виждате какви разследвания прави? С цялата си власт, служби които работят за него, се закопа с аферата Иван Тодоров.

Не може да направи протест защото им липсва автентична енергия. Помните съдбата на контрапротеста след първите дни на миналогодишния протест. Да, онзи същия, при който Борисов излезе да говори. Вместо автентично самоорганизирана обществена енергия им се получават зле скалъпен пиар, който ги дискредитира.

Редиците на мисирките на брифингите ще оредяват, микрофоните също, фейсбук транслациите ще престанат да се предават, защото крият рискове за ретрансланслиращите и поради невъзможното за балансиране съотношение между истина и лъжа, морал и корист. И така до деня в който Борисов и ГЕРБ разберат че са история. И който оцелее от тях, оцелее.

Съдбата на партията на Борисов всъщност е неговата съдба. Дори да искат не могат да го сменят.

Но премахването на борисовщината е по-леката част на смяната на модела. Предизвикателството пред хората на промяната е много по значимо защото идва перфектна буря и хората скоро ще забравят кой беше Борисов?

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук