Борисов се среща днес с родители на деца с увреждания

0
Вчера Борисов заяви, че промените в законодателството, по които се работи, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях
Вчера Борисов заяви, че промените в законодателството, по които се работи, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с протестиращи майки на деца с увреждания, посочва БГНЕС.

Вчера Борисов заяви, че промените в законодателството, по които се работи, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях. Той проведе разговор с бащата на Петър Мавродиев от Пловдив, който остави сина си в приемната на Министерски съвет, на грижите на министър-председателя.

Премиерът покани Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва също в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Майките на деца с увреждания излязоха вчера на национален протест и с едноминутно мълчание, черни балони и знамена в памет на децата с увреждания изразиха недоволството си от по думите им нехайството на държавата към техните проблеми.

Хора, осъзнайте едно – майката няма его, което вие да смачкате. Жената има своята суета, но не и майката. Тя е готова 24 часа в денонощието да подкрепи, защити и запази живота на своите деца. Затова, господа управляващи, няма да може да купите майката, тя не е политически ангажирана – тя не да раздели здравото си дете от болното, както дясната си ръка от лявата и ще ги пази до гроб“, заяви майка в послание до министрите с надеждата да я чуят.

Майки участваха и в среща в социалното министерство заедно с омбудсмана Мая Манолова, ресорния министър Бисер Петков, на която обсъдиха проектозакона за хората с увреждания.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари