Борисов предложи на отлъчена от партията на Трифонов да оглави листа на ГЕРБ

1
Росица Кирова бе изгонена след снимка с премиера
Росица Кирова бе изгонена след снимка с премиера

"Ние го строиме, но то не става с боички да го нарисуваме, ако е било лесно, да са го направили другите", каза премиерът за изграждането на пътя Видин-Монтана

Премиерът Бойко Борисов провери строителството на пътя Видин-Монтана. Поредната инспекция отново беше предавана на живо в официалния му профил във Фейсбук.

Заедно с него бяха министърът на регионалното развитие и нейният заместник Николай Нанков.

Към тях се присъедини Росица Кирова от гражданското сдружение "Единни за Видин". Тя беше координаторка на партията на Слави Трифонов за Видин, но бе уволнена през септември миналата година, след като се появи снимка от среща с премиера, на която обсъждала с него бъдещето именно на пътя Видин-Монтана, припомня Dir.bg.

"Те затова те изгониха. Ние сме готови да те сложим водач на листа, така че да контролираш от парламента това, което правят", обърна се към нея Борисов по повод парламентарните избори.

Аврамова уточни, че се намират на пътен възел "Бела" - в края на 46-ти км - на втория участък от пътя.

"В момента се извършват подготвителни дейности и се трасира участъкът. Има два пътни възела, които ще бъдат изградени. Ще има и един мост. Сега ще има магистрала, не само път", отбеляза регионалният министър.

"Ние го строиме, но то не става с боички да го нарисуваме, ако е било лесно, да са го направили другите, нали така? От опит знам - щом влязат багери, година и половина след това пътя е готов", коментира Борисов и обяви, че в инициативата "Три морета" е включен Петрохан.

"Това е другото, което сме казали публично-частно партньорство, това се оказа най-натоварения път за излизане от Азия към Европа, така че с проектите сме доста напред", подчерта премиерът.

След това той посети Димово и пред кмета обеща съвсем скоро тировете да не минават през града.

"Първо ходим по кал, после по чакъл, накрая по асфалт", обобщи Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари