Борисов: Питайте Каракачанов за апартаментите

1
Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички замесени подадоха от всякъде оставки
Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички замесени подадоха от всякъде оставки Видео: БГНЕС

Питайте Каракачанов”, заяви премиерът Бойко Борисов, попитан дали ще поиска оставката на вицепремиера в кабинета му и министър на отбраната, срещу когото КПКОНПИ започна проверка за недекларирани имоти, предаде репортер на БГНЕС.

По време на посещението си в УНСС днес Борисов говори кратко и за скандала „Апартамент гейт” с жилища на преференциални цени за властимащи или непълно декларирани жилища.

“Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички замесени подадоха от всякъде оставки. За другите партии си отговарят другите”, посочи Борисов по повод на Красимир Каракачанов, за когото стана ясно, че е купил жилище под пазарна цена и не е декларирал тераса от 117 кв. м.

Идете при него, той е и председател на ВМРО, сега участват в европейските избори и аз оценка на моите колеги не давам на другите партии”, продължи Борисов, попитан дали ще поиска оставката на вицепремиера си.

Аз имам отношение и много ясно го изразих. Всички от ГЕРБ, заемащи депутатски, министерски, зам.-министерски постове на деня напуснаха“, посочи Бойко Борисов.

Попитан за министъра на туризма Николина Ангелкова, която не е подала оставка, Борисов каза, че до този момент и в нищо не са я уличили. „Стандарта ГЕРБ е този. Ако я уличат, ако е виновна, защото тя дойде и ми обясни, донесе ми всичките документи. Ние не гоним и ей така“, заяви той.

Междувременно имотната сага стигна и до страниците на няколко влиятелни чужди медии. Първо „Апартамент гейт” излезе от пределите на страната със статия в американското издание „Ню Йорк Таймс”, озаглавена „България разследва още три апартамента по скандала с луксозни имоти“.

20 дни по-късно „Файненшъл Таймс” пише, че скандалът с жилищата на властта удря по ГЕРБ, като може да доведе до загуба на евроизборите, а освен това има риск и да провали опитите на премиера Бойко Борисов да убеди ЕС да прекрати мониторинга над съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. В публикацията се посочва, че обществото е било „шокирано” от броя на политиците от ГЕРБ, замесени в скандала, както и от лукса на жилищата им.

БГНЕС припомня, че до сега оставки подадоха правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, заместник-министърът на спорта и близка до Цветанов Ваня Колева. С постовете си се разделиха още депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, заместник-областният управител на София Томи Николов, а Панайот Рейзи напусна партията.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки на начина, по който са придобили имотите си председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, синът на директора на Националното следствие Борислав Сарафов и съпругата на председателя на върховния касационен съд Лозан Панов. /БГНЕС

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари