Борисов: Не възнамерявам да се кандидатирам за президент

0
Борисов подчерта, че в Брюксел са очаровани от нашата борба с контрабандата
Борисов подчерта, че в Брюксел са очаровани от нашата борба с контрабандата Снимка: Булфото

"Не възнамерявам да се кандидатирам за президент и да предизвиквам предсрочни избори". Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ от Брюксел, информира БГНЕС.

Той категорично отрече да мисли за предсрочни избори.

"Ако някой има в момента полза от избори това е само ГЕРБ, но народът няма да одобри това, заяви той и подчерта, че на избори се изразходват много средства. Не възнамерявам да се кандидатирам за президент и да предизвиквам предсрочни избори", заяви Борисов.

"Мисля, че в рамките на половин година ще ги догоним в Румъния. С малко по-бързи действия по подготовката на закони в края на април всички те ще бъдат в НС. Няма причина да не проведем бързо реформите. В предишното ми правителство България толкова драстично изпреварваше Румъния, че за нас се искаше на 1.6 година да се прави доклад, а на тях на 6 месеца", напомни премиерът.

Борисов обясни, че няма нищо нередно в това един премиер да прекратява Обществени поръчки. „Във всяка една държава, когато има по-добър вариант да се изхарчи общественият ресурс, се търси той”, поясни се той. Борисов подчерта, че в Брюксел „са очаровани от нашата борба с контрабандата. Само за януари имаме с 900 000 млн. лв. повече от януари миналата година”, каза той и благодари на прокуратурата за това.

„Хубавото на демокрацията е, че има и дистанционно – като не ти харесва нещо, минаваш на друго – като не ти харесва един вестник или сайт, гледаш друг”, коментира Борисов медиите - бухалки.

Според него всички бизнесмени имат вестници и електронни медии.

„А БНТ и особено БНР са най-опозиционните медии на правителството. И никой не се е обадил да променя политиката им”, каза премиерът.

Пред Европейския съюз Борисов е настоял да се затворят всички външни граници на ЕС. „След като не се съгласяват с моето предложение, ние ще трябва да ги пуснем. Аз ще ги питам /мигрантите б.а./: „къде искате да отидете”, те ще отговорят: „искаме в Австрия”, а Австрия е затворена - така с много страни. Какво правим ние?”, коментира премиерът.

„Ако бяхме ги оставили отвъд границата на ЕС, това нямаше да се случи. Аз преди 6 месеца ги предупредих, че държавите ще изпаднат в паника. Снощи ги предупредих, че ако сега не се направи това, което предлагам, след 3 месеца ще решим да го правим, но ще е късно.”, заяви Борисов.

"Моята позиция е солидарна и с Орбан, и с Меркел и в ЕС, отговори Борисов на въпрос с кого е. Бях обявил, че съм възложил на финансовия министър Владислав Горанов да поиска от американската компания да оповести доклада за КТБ", каза Борисов.

Днес в телефонен разговор от "Аликс Партнърс" са уверили, че в понеделник ще изпратят доклада. „Ще го сложим в секретния сектор на НС, за да могат 240 депутати да го видят. Смятам, че при толкова депутати всеки ще може да го прочете и да го разкаже. Още повече, че има и комисия, която отговаря за КТБ”, заяви Борисов.
 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари