Борисов: Не искам българите да се превръщаме в опитни зайци

0
Според премиера, България най-добре пази шенгенските граници на Европа
Според премиера, България най-добре пази шенгенските граници на Европа Снимка: БГНЕС

Думите на 2017 година за мен са "мир" и "Балкани".

"Договорът с Македония е ключов за Балканите. Македония се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това. Положихме много усилия с колегата Заев, седнахме двамата, решихме ключовите въпроси. Сега Ципрас и Заев работим усилено, за да решим проблема, който разделя Гърция и Скопия", каза премиерът Борисов, предава Дарик.

"Вчера Меркел каза, че иска заради добрата ни работа да ни подпомогне. България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на нашите граници. Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа", каза още Борисов. 

"Вече ние с Мишел Барние трябва да поемем работата по Брекзит. Това е огромна работа, която касае милиони. С госпожа Мей се договорихме децата в Англия да си държат матурите на български език. Аз съм поел ангажимент английските граждани, които живеят в България, да не си развалят комфорта след Брекзит", допълни премиерът.

"За мен политик на годината е Томислав Дончев. Искам просто да дам своята оценка за неговата работа. Цветанов е бил много пъти, да чуе сега и Дончев, че неговата работа се забелязва", каза Борисов.

"Ананиев каза в парламента, ако трябва нещо допълнително да се гарантира е, че ако в 1/3 от страните има дадено лекарство, трябва да го купим и ние. Нямаме проблем с финансовото осигуряване. Вчера изпратихме "Спартан" да транспортира едно детенце в Германия, искам да успокоя хората, ще се погрижим за всички, ако не работи нещо добре, вкарваме го в парламента и го решаваме. Не искаме българите да се превръщаме в опитни зайци", каза Борисов. 

"Искам за пореден път да уточня, че това не е мораториум. В областта на онкологията Министерството на здравеопазването ще поеме заплащането за медикаментите. Всеки, който има нужда от лечение и съответно лекарство, ще получи нужната здравна помощ. Механизмът, който създаваме, гарантира лечението на онкоболните пациенти и имат нужда от новите молекули, които не са включени в бюджета на НЗОК", каза в пряко включване здравният министър Кирил Ананиев. 

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари