Борисов: Който прецени, че иска да живее по-луксозно, няма място в ГЕРБ

0
Апартаментгейт беше тежък удар за нас по време на Евроизборите, заяви премиерът
Апартаментгейт беше тежък удар за нас по време на Евроизборите, заяви премиерът

Премиерът Борисов отправи предупреждение към структурите на ГЕРБ да си извадят поуката от "Апартаментгейт", който е нанесъл големи вреди на партия.

"Апартаментгейт беше тежък удар за нас по време на Евроизборите. Всеки, който прецени, че трябва да живее по-луксозно от останалите, няма място при нас", заяви той на среща с партийния актив в Ямбол. Премиерът бе придружен от земеделския министър Десислава Танева, която е и областен лидер на ГЕРБ в Сливен.

"Най-много ние вярваме в демокрацията. Най-демократичното е да върнеш властта на онзи, който ти я е дал", подчерта той.

Борисов коментира и икономическото развитие на страната. "5,6 млрд. лева са дадени за здравеопазване. Близо 4 млрд. сме дали за националната сигурност и повишаването на отбранителните способности на армията тази година", посочи премиерът. По отношение на българската икономика Борисов изтъкна, че за пръв път износа превишава равнището на вноса.

Премиерът направи констатацията, че на тези местни избори битката ще бъде много тежка.

Той коментира и тревожната ситуация в Сирия, като, че поддържа контакт с Турция, за да се следи развоят й. Премиерът цитира и проведения в четвъртък телефонен разговор между него и Майк Помпео, държавния секретар на САЩ, с когото също са обсъдили проблема в Сирия.

"Не бива войната в Сирия да предизвика огромна бежанска вълна към нас", категоричен бе Борисов. Той настоява споразумението между Европейския съюз и Турция да се спазва, за да се предотвратят подобни кризи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари