Борисов избра да е с Пеевски

1
Не може да подкрепяш Пеевски и неговата конструкция, която задушава България, и едновременно с това да правиш реформи
Не може да подкрепяш Пеевски и неговата конструкция, която задушава България, и едновременно с това да правиш реформи

"Видя се, че дори и Бойко Борисов не може да бъде от двете страни едновременно - и от страната на добрите, и от страната на лошите, казано популярно. Той и миналия път се опита, не успя. Видя се, че този танц не може да продължи вечно, както на него му се иска - едновременно да подкрепяш Пеевски и неговата конструкция, която задушава България, и едновременно с това да правиш реформи точно в правосъдната система и да си приятел на, така да се каже, прогресивните сили. Няма как да стане. Бойко Борисов беше принуден да избере. Той избра да е с лошите, със задкулисието, със статуквото, с модела "Кой".

Това заяви политологът Евгений Дайнов пред "Дарик радио" в коментар на оставката на правосъдния министър Христо Иванов и заявеното от съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев оттегляне на подкрепата му към управляващите, предаде Дневник.

"Оттук нататък интересното е кой ще остане с него при лошите, следователно ще застане срещу гражданите, и кой от Реформаторския блок ще се върне при гражданите, да застане срещу мафията, която беше първоначалната заявка, ако помните, на Реформаторския блок, когато се роди от жълтите павета, от протеста - те казаха гражданите срещу мафията", допълни Дайнов.

Според него днешните събития са помогнали за изясняването на политическата картина: "Знаем кои са добрите, знаем кои са лошите и ще действаме".

"Доста от емблематичните имена на Реформаторския блок прекалено комфортно започнаха да се чувстват във властта, именно в Бойковата власт, и може би нямат да съберат решителността да се върнат при гражданите", каза още политологът. Той припомни, че вътре в Реформаторския блок, а включително и в отделните партии от него, общите реакции се постигат много трудно.

Евгений Дайнов отказа да назове конкретни имена, попитан кои хора от блока са започнали да се чувстват комфортно във властта. "Нека всички да си мислят от реформаторите, че за тях продължаваме да си мислим добри неща и че ги очакваме да се върнат при нас. Всеки има правото да се поправи, както всеки има правото да се излага", каза той.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари