Борисов: "Инцидентът в тунел "Железница" е следствие на дъждовете"

0
Подробна информация от институциите за инцидента за сега не се съобщава
Подробна информация от институциите за инцидента за сега не се съобщава Видео: БНТ

Премиерът Бойко Борисов пристигна в района на новоизграждащия се тунел "Железница" край Симитли, където днес преди обяд четирима работници бяха затрупани, предава БНТ 

По думите на премиера причина за срутването са дъждовете, при които се е пропуснала вода в забоя, където в момента се укрепва и 5-6 кубика скала е паднала. Работата в другия тунел продължава. Инцидентът е станал на 600 метра навътре, обяснява пред журналисти премиерът.

Министър Аврамова заяви, че не са констатирани нарушения при изпълнения на дейностите.

"Риск винаги има, защото работата е тежка. Но при инцидента работниците бързо са реагирали и за щастие няма жертви. Към момента е спряна работата и се очаква в близкия час проектантът и строителният надзор да предпишат незабавни мерки за обезопасяване и укрепване на участъка, който се е срутил. Експертна комисия ще направи пълно обследване и ще излезе с констатации и изводи", каза Аврамова.

За това ще се даде кратък срок, така че да не се спира строителството в тунела. В другите тръби продължават строителните процеси.

Преди това Борисов посети болницата в Благоевград, където са настанени пострадалите. Няма опасност за живота им, увериха го медиците.

По-тежко е състоянието на един от работниците, който е в реанимация с три счупени ребра и увреден бял дроб. Адекватен е, но може да има усложнения, затова екипите имат готовност да го транспортират до болница в София.

Подробна информация от институциите за инцидента за сега не се съобщава. Знае се, че около 10.30 ч. е възникнало срутище в южната част на новостроящия се тунел. Какви са причините не се съобщава.

Представители на фирмата - изпълнител, на Инспекцията по труда, на РДНСК и на пожарната служба дойдоха около обяд на място и започнаха проверка.

Тунел "Железница" от АМ "Струма" се строи в момента, като е предвидено 2 километра тръби да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна. При стартирането на строежа на тунела стана ясно, че работниците се трудят в тунела 24 часа, на три смени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари