Борисов: Има партия, по-силна от нас!

0
Бойко Борисов си призна загубата!
Бойко Борисов си призна загубата! Снимка: БНТ

"Подавам оставка на ръководения от мен Министерски съвет. Ще продължим да изпълнявам функциите си до избирането на служебно правителство. Оценката ни е, че положихме максимум усилия", допълни Борисов.

"Първо да честитим на победителите на президентските избори. Категорична, ясна, точна победа. И поне аз не си спомням толкова честни избори", започна Борисов последното си изказване като премиер от трибуната на парламента.

"Преди две години държавата беше в критична ситуация, надявам се никой да не е забравил“, заяви премиерът Борисов. Той посочи, че е имало 2 варианта правителство след правителство или да се опитат по някакъв начин да стабилизират държавата. По думите му партиите в кабинета са били противоположни и в много неща не са имали съгласие. „Нямаше идване мое в парламента, в което да не съм благодарил на всички вас, от всички парламентарни групи, че бяхте отговорни“, заяви премиерът.

„Налагаше се, за да се запази тази стабилност, ние да правим редица компромиси. С една, с втора, с трета, четвърта партия. Аз си знам какво ми е било две години, нашата оценка е, че се опитахме, положихме максимум усилия и поне в момента нито се е дигнала цената на тока, трето тримесечие сме трети по ръст в икономиката. Успяхме да платим, каквото имаше да се плати“, каза той и посочи, че сигурно има много неща, които не са свършили.

„Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска промяна“, коментира Борисов. По думите му това е реален вот и означава промяна на политическата ситуация. „Има партия, по-силна от нас, на тези избори“, коментира Борисов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари