Борисов и премиерът на Нидерландия в "пълен синхрон"

0
В това се опитва да ни убеди нашият премиер
В това се опитва да ни убеди нашият премиер

Борисов и премиерът на Нидерландия са в "пълен синхрон".

Това се опитва да ни каже Борисов с последната си публикация във Фейсбук.

Реакцията му идва след новината, че е обвинил нидерландският си колега Марк Рюте, че иска да бъде полицаят на Европа. 

Държавните и правителствените ръководители на страните от Евросъюза не успяха да се договорят на срещата на Европейския съвет за формирането на 7-годишен бюджетен план на общността за периода 2021-2027 г., както и за фонда за възстановяване на икономиката ѝ след пандемията на коронавирус.

Според дипломатически източник, преговорите на практика са били блокирани от премиера на Нидерландия Марк Рюте, който имал „свое виждане за управлението на фонда за възстановяване”.

Той настоял разпределянето на парите от фонда да става с единодушното одобрение на страните-членки, което означава всяка страна да може да ги блокира по всяко време. Неговият отказ да приеме новите предложения на председателя на Европейския съвет за управлението на т. нар. механизъм за възстановяване и устойчивост на практика принудиха Шарл Мишел да прекрати заседанието.

Журналистите в Европейския съвет бяха осведомени, че срещата ще продължава в събота по обяд и не се знае колко още ще се проточи. Някои прогнозират, че може да стане тридневна.

Според дипломатически източник, преговорите на практика са били блокирани от премиера на Нидерландия Марк Рюте, който имал „свое виждане за управлението на фонда за възстановяване”. Той настоял разпределянето на парите от фонда да става с единодушното одобрение на страните-членки, което означава всяка страна да може да ги блокира по всяко време. Неговият отказ да приеме новите предложения на председателя на Европейския съвет за управлението на т. нар. механизъм за възстановяване и устойчивост на практика принудиха Шарл Мишел да прекрати заседанието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари