Борисов и Пеевски са едно цяло, там няма разделяне

0
Георги Кадиев: Когато единият спира обществени поръчки на другия, това означава, че натискът идва отвън
Георги Кадиев: Когато единият спира обществени поръчки на другия, това означава, че натискът идва отвън

Борисов и Пеевски са едно цяло, там няма разделяне, те са слети един в друг. Когато единият спира обществени поръчки на другия, това означава, че натискът идва отвън. 

Това заяви независимият депутат и основател на партия „Нормална държава“ Георги Кадиев, предаде Actualno.

По думите му спирането на обществени поръчки е под натиск от ЕС. "Битката в момента не е ляво срещу дясно, а корумпирани срещу некорумпирани", обяви депутатът.

"Нямам намерение да създавам дубликат на БСП или която и да е друга партия", обясни за новата си политическа инициатива Кадиев.

Новоучредената партия "Нормална държава" по думите му не може да се приема като част от роенето в БСП. От хората, присъствали на обявяването на новия политически проект, почти никой не е бил в БСП.

"ГЕРБ в момента се опитва да разцепи всички партии", смята Кадиев. Той определи като "пълен цирк" декларацията на депутатите от ГЕРБ, които поискаха ДСБ да изтегли всичките свои кадри от властта и реакцията на премиера Бойко Борисов, който от Брюксел заяви, че докато капитана го няма, има бунт на кораба.

"Цвета Караянчева да прави комплот срещу Бойко Борисов? Това е под санкцията на Борисов с цел да ударят шамар на ДСБ и да ги разцепят", отбеляза Кадиев.

Според него ГЕРБ са успели донякъде да разцепят ДПС, сега наред е първо РБ и особено ДСБ, след това ще дойде ред и на БСП.

Според Кадиев до края на тази година би трябвало да има предсрочни избори. "Факт е, че опозицията е слабичка и ГЕРБ може да търгува с всеки един в момента и винаги може да намери липсващи 10-15 гласа, в същото време обаче е факт, че нещата не вървят на добре в държавата. Последното поколение корупция е отгледано и израснало под егидата на ГЕРБ", аргументира се той.

"Няма случай да съм продал БСП", подчерта той. "Политиката е една нормална дейност, не е задължително кражба и далавера. Много хора мислят, че политиката е най-добрият бизнес в България, но не е", отбеляза той.

"Няма нито един момент, в който да съм предал избирателя, няма нито една битка, която да съм си спестил и момент, в който да съм се отказал. Винаги съм вървял срещу течението и съм се опитвал нещо да променя. В повечето случаи не съм успявал, защото течението е ужасно силно", заяви Кадиев. "Затова сега правим нещо, което отново да се изправи срещу течението", допълни той.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари