Борисов: Граничарите не са за медали

0
Борисов допълни, че повече от предприетите мерки за охрана на границата не могат да се вземат
Борисов допълни, че повече от предприетите мерки за охрана на границата не могат да се вземат

Премиерът Бойко Борисов посочи, че причината за смъртта на афганистанския мигрант, който беше застрелян от граничен полицай край Средец, е "нелеп инцидент"

По думите му, полицаите са си вършили работата в екстремна ситуация, като групата в тъмната част на денонощието е била многобройна. Премиерът заяви, че полицаите са направили необходимото и това е проста нелепа случайност. Експертизата е показала, че става дума за рикошет от патрона. 

"Всъщност хората си вършат работата. Нелепа, нещастна случайност, никой не е искал да убие човек. Нито са за медали, нито за оставка", каза още Борисов пред журналисти в Доспат, който пристигна за официалното откриване на спортна зала в града, предаде Агенция "Фокус".  

Той допълни, че повече от предприетите мерки за охрана на границата не могат да се вземат. 

Премиерът Борисов добави, че нашата граница се пази най-добре от всички шенгенски граници. По думите му, е признато от висшите ръководители от Брюксел, че патрулът е действал така, както е трябвало. 

"Но 50 срещу трима е доста неравно", обясни министър-председателят.   

В нощта на четвъртък трима гранични полицаи засякоха група от 54 незаконно проникнали в страната чужденци, близо до град Средец, на десетки километри от българо-турската граница. От МВР обявиха, че мигрантите са били агресивни, но не и въоръжени. Оказали съпротива . Един от полицаите произвел предупредителен изстрел. Куршумът обаче рикоширал и повалил един от тях. Малко по-късно той починал. 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари