Борисов: Държавата никога не е била в по-добра кондиция

0
Цифрите говорят
Цифрите говорят Снимка: Олег Попов, NOVA

Приходите в бюджета нарастват на над 4,5 млрд. лева. Държавата никога не е била в по-добра кондиция от сега”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на извънредното заседание на Министерския съвет, на което ще бъде обсъден Бюджет 2019.

Тези, които са срещу сегашното управление, на практика са срещу устойчивото развитие и икономиката на България. Цифрите говорят”, добави Борисов, цитиран от БГНЕС. 

Според него бюджетът за следващата година е направен така, че да отговаря на предизборните обещания и програмата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

"Това е един от най-амбициозните бюджети, които са правени от началото на Прехода. Говореше се, че искаме да задължим следващите поколения, а то е точно обратното. Рекордно нисък е външният дълг - третият най-нисък в ЕС", категоричен бе министър-председателят. Той прогнозира, че в края на мандата на кабинета дългът ни ще стане на-малкият в Общността.

Поехме ангажимент БВП да достигне 110 млрд. до края на мандата. Още за 2019 г. разчетите показват, че той възлиза на 116 млрд.", каза още Борисов.

Той помоли спортния министър Красен Кралев да предаде специални поздрави на Кубрат Пулев за изключителния му успех на ринга в "Арена Армеец" в съботната вечер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари