Борислава Йовчева от “БарселонаГейт” се е развела преди три месеца

6
В сагата изплува името и на Илиян Пенев -Мацола от Русе
В сагата изплува името и на Илиян Пенев -Мацола от Русе Снимка: Dunavmost, архив

Свързаната с мегаскандала „БарселонаГейт“ „Мис Бикини“ - Борислава Йовчева се е развела с доста по-възрастния си съпруг Йордан Христов преди три месеца

Това разкрива Фрог нюз на базата на данни от информационните регистри.

Според испанската медия “Ел Периодико“ Христов представлява офшорката Palms Enterprises, която е инвестирала 2,2 млн. евро в луксозния бутик в Барселона, управляван преди избухването на скандала с къщата от Борислава Йовчева.

Разследването на испанските и български власти, с което Фрог разполага, достига до извода, че съществува връзка между бившия премиер Бойко Борисов, Йордан Христов и Илиян Пенев – Мацола през групировката СИК. Но затова малко по-късно.

„Мис Бикини“, за която се твърди ,че има дете от Борисов, се омъжи за Йордан Христов на 16 февруари 2020 г., точно пет дни преди медите в Испания да гръмнат с новината, че властите разследват покупката на скъпарския имот в Барселона и произхода на парите. Бракът изглеждаше по-скоро логично обясним, поради факта, че Христов, който е с 38-години по-възрастен от Йовчева, всъщност е бил партньор на Борисов на тенис и приближен до неговия близък другар Иван Създов.

Няколко месеца след сватбата, Йордан Христов, приклещен от журналисти на „Биволъ“, неохотно обясни, че бракът му с бившата манекенка бил грешка. Допълни също така, че от познанството си с Борисов имал само ядове, а детето на Йовчева не било негово. От информационните масиви става ясно, че момиченцето на Борислава Йовчева носи нейното име и фамилия.

Испанските разследващи органи, връщайки лентата назад, за първи път споменават, че групировката СИК свързва Борисов, вече бившият съпруг на „Мис Бикини“-Йовчева и Илиян Пенев, известен в родния ъндърграунд като Мацола.

Разследването сочи, че фирмата “EMA BGS SL” е притежавана от бащата на Борислава Йовчева - Георги Йовчев и на кипърската компания “PALMS ENTERPRISES OVERSEAS LTD”. През 2018 г. обаче дялове от фирмата са продадени на две лица - Сержи Санчо Хосе (който получава 75% от фирмата) и Миглена Николова (която получава 25% от фирмата). В същия ден обаче Сержи Санчо Хосе е посочен като администратор. Нищо от това, разбира се, не е случайно, а двете лица се оказват свързани чрез Илиян Пенев - собственик на веригата “Happy”. Пенев има и ресторант в Барселона.

Смята се, че съществува връзка Борисов, Пенев и още едно лице - Йордан Христов през групировката СИК.

Илиян Мацола всъщност има дете от Миглена Николова, което носи името на баща си. Според оперативна информация от “Mossos d’Esquadra” и разследвания в медии, възможно е Пенев да е част от престъпна организация, занимаваща се с трафик на наркотици до Централна Европа през Испания и пране на пари, като средствата са били отклонявани през ресторанти, включително и веригата “Happy”.

Илиян Пенев -Мацола, който е виден представител на групировката СИК в Русе, попада в полезрението на службите в момента, в който покойният вече Ваньо Танов поема шефския пост в НСБОП. През 1997 гг. вече „бившият“ на „Мис Бикини“ Йордан Христов , става негов съдружник. „Биволъ“ отбелязват: „Дейността на СИК, известна още като Интергруп, е обобщена красноречиво от американския посланик Джеймс Пардю в секретна грама озаглавена Българската организирана престъпност. В нея се отбелязва:

Незаконните действия на Интергруп включват наркотици (главно хероин), финансови измами, кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция. В Русе представителите на СИК/Интергруп се групират в местната фирма Интергруп Норд АД, създадена на 15 април 1996 г. Тя се контролира от Илиян Рачев Пенев – Мацола, Александър Иванов Петров и Валентин Дочев Гецов – Вальо Бореца.

Сикаджиите контролират бизнеса с горива в Русе и многократно попадат на мушката на антимафиотите за контрабанда. Занимават се и с класически рекет на предприемачи. Криминалната хроника свързана с подвизите на биячите на Мацола е богата, но той все успява да се измъкне сух. Под натиска на службите напуска България и се установява в Испания.

Любопитна подробност е, че жената до Мацола е в много близки отношения с бившата манекенка Цеци Красимирова. Известно е, че тя имаше отношения със застреляния контрабанден бос в Амстердам Косьо Самоковеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари