Борислав Сарафов: Съжалявам, бях подведен от Иван Гешев за семейството му

1
В позиция заместник-главният прокурор уточни, че информацията, че Иван Гешев е пътувал със семейството си, не е била изнесена първо от него
В позиция заместник-главният прокурор уточни, че информацията, че Иван Гешев е пътувал със семейството си, не е била изнесена първо от него Снимка: БТА

В позиция заместник-главният прокурор уточни, че информацията, че Иван Гешев е пътувал със семейството си, не е била изнесена първо от него

"Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до колата на главния прокурор, бих искал да дам пояснение, за да спомогна за преустановяване на манипулациите по темата. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май в близост до местопроизшествието, а именно: „само една случайност е спасила, както главният прокурор и семейството му, така и редица случайни хора“, са произнесени, тъй като аз самият съм бил подведен от думите на г-н Гешев, че се притеснява за децата си." Това посочва в позиция, изпратена до БТА от директора на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Сарафов заявява, че съжалява, ако е внесъл объркване, че семейството на главният прокурор е пътувало с него. Като уточнява, че тази информация не е била изнесена първо от него. "Впрочем, ако проследите медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на следващия ден – 2 май, пред сградата на Министерския съвет отговарям коректно на въпроса: „Кой е бил в автомобила с главния прокурор“, допълва директорът на следствието.

Днес вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че семейството на Иван Гешев не е пътувало с него, когато се е случил инцидентът.

"Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм тесен професионалист и не желая да бъда разменна монета в политическите „шеги и закачки“, посочва в своята позиция Борислав Сарафов. Той допълва, че България е правова държава и "не ми е ясно, как представител на законодателната власт, може да иска оставката на магистрат от независимата съдебна власт, тъй като обратното не си го позволява никой мой колега".

Днес “Продължаваме Промяната - Демократична България” поиска оставката на ръководителя на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов и отнемане на разследването на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев от НСлС.

"Уверявам българската общественост, че както аз, така и моите колеги, ще продължим да изпълняваме своите служебни задължения обективно, професионално и безпристрастно – единствено съобразно фактите и закона", завършва позицията си Сарафов.

Цялата позиция на директора на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Прокуратурата
    Хайде пак да излезем и да подкрепим Гешев! Много ни хареса на следващият ден след "атентата" позицията на Прокуратурите в страната. Атентираният и той да е на чело и да обясни как им трябва имунитет, но и сигурност... Прост народ - слаба държава!
  • 2
    3
    А за
    4 метрови огнен стълб, а за осколките кой ти шести... как е възможно подобно безотговорно дрънкане. Направо като разказ че от пазар, някой казал, пък друг го удурдисал... достойно е да се оттегли, или да бъде уволнен. Срамно и обидно е за хората, пред което словоблудстваше
  • 9
    2
    русенец
    Казва, че е професионалист, а уж бил подведен. Последно, професионалист ли е, т.е. проверява всикчки факти преди да дрънка, или е дилетант, докопал се на високо платена службичка и говори каквото му наредят, че да си заслужи огромната заплата? ?
  • 10
    1
    Бай Колю
    Тъй, тъй. Не били компютри, а компоти. Как са пр`айш на луд. Ама не мина номера този път и те хванаха, че лъжеш. Една постановка не можете да направите като хората. Поне да се изкефим и да помислим, че мооооже и да е истински атентат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари