Борислав Михайлов: Не искам да съм изкупителна жертва!

0
Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи, заяви президентът на БФС
Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи, заяви президентът на БФС Видео: Euronews Bulgaria

Недопустимо е да се търси вина в БФС за ескалацията на напрежението по време на протеста, заяви президентът на БФС

Всичко беше много по-опасно, аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи.” Това каза президентът на БФС Борислав Михайлов на изслушване в парламентарната комисия по спорт, по повод футболния протест от 16 ноември.

БФС не е премествал или затварял мача. БФС носи отговорност за случващото се на стадиона, но не и извън него. Отговорност трябва да се търси от подстрекателите и платените провокатори. БФС не може да се превръща в изкупителна жертва, че някой е планирал платен протест“, заяви Михайлов, предаде Euronews Bulgaria.

Вчера изпратихме цялата хронология, там е описано всичко. Цялата комуникация идва от сведение от компетентните органи в България, от Фейсбук страници, от изследване на проблемите в сигурността за този мач в България от страна на УЕФА, тъй като се очакват над 3500 фена в България, и от крайнодесни фракции в Унгария. Имаше хиляди публикации, интервюта, изпратени писма, включително и до министъра на спорта“, допълни шефът на футболната централа.

УЕФА препоръчва мачът да е игран без зрители, получаваме двукратен отказ, идва писмо от СДВР, че те са готови да покажат съдействат за мача. Ние изпратихме отново писмо до УЕФА с новата информация, трябваше и резервен стадион да изпратим. Взима се крайното решение мачът да се играе на “Васил Левски”, обясни изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари