Борислав Гуцанов: Служебният финансов министър е рецидивист

0
Според депутата от БСП Росица Велкова трябва да спре да се занимава с финанси
Според депутата от БСП Росица Велкова трябва да спре да се занимава с финанси Снимка: БГНЕС

Според депутата от БСП Росица Велкова трябва да спре да се занимава с финанси

Пред обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ той каза, че според него, тя прави едно и също нещо вече втори път. Първия път през лятото, преди изборите за 48-ми парламент тя е заявила, че няма пари за пенсии. Действителността се е оказала друга. „Малко преди изборите тази пролет, заговори за продънения бюджет. Същата тази дама беше заместник министър в предходното управление на държавата. Сега тя наследи в бюджета 16.7 милиарда лева- два пъти повече отколкото наследихме от последното управление на ГЕРБ. Росица Велкова трябваше да бъде изгонена веднага след акцията и през лятото и аз се учудвам, защо президентът я назначи на този пост.“- допълни варненския депутат от БСП.

По думите на Гуцанов тези страхове се насаждат абсолютно целенасочено, но той не може да посочи кой стои зад този сценарий. Той спомена и взимането на заеми. Според Гуцанов, България в момента е на 24% заеми от брутния вътрешен продукт. Средно за държавите членки на ЕС е 93-95% дълг спрямо БВП. „Което е сериозна разлика“, каза Гуцанов и настоя Велкова да спре да се занимава с финанси.

Коментарът за изборите - "Две години правим избори след избори, станахме рекордьори, а няма съществено различие между петия и първия път".

"Трябва да се положат усилия за съставянето на редовен кабинет. Не е нормално служебен кабинет да управлява близо година и половина. Всяка политическа сила трябва да надскочи своето его и да направи всичко възможно. Това ние от БСП го показахме, когато ни беше връчван третия проучвателен мандат. Това което беше възможно беше положено като усилие от страна на социалистическата партия. но няма как да се случи без желание и компромиси от другата страна."

На въпрос, на какви компромиси би била готова БСП в името на редовен кабинет, Гуцанов заяви, че в годините социалистите са правили такива. Според него трябва да се стигне до сериозни разговори за да се излага някаква конкретика. По думите му обаче, преди това има политическа партия спечелила изборите- ГЕРБ/СДС, след това Продължаваме Промяната/Демократична България. „Нормално е те да положат първо усилия, те са водещите в този случай“- допълни варненския депутат.

Резултатът на БСП на тези извънредни парламентарни избори е задържане на това което партията е имала като гласове на предните избори. Такава оценка даде за изминалия вот на 2-ри април депутата от БСП. „Не успяхме да повишим резултата, но е добре, че успяхме да спрем това свободно падане, на което бяхме свидетели през последните няколко избора. Бих казал, че започна стабилизирането на БСП. От тук нататък ще тръгнем само напред и нагоре, в това нямам абсолютно никакво съмнение“- каза Гуцанов

За да имат по добри резултати на тези избори са попречили няколко фактора, изтъкна Гуцанов. За това по думите му, са направени съответните изводи. „Надявам се, че от така наречената „левица“ също са направили изводите и са разбрали, че е по добре да бъдем заедно, а не заради някакви лични амбиции на лидери от миналото да се хаби енергия“- каза той. Според него, двата процента за „Левицата“ са едното зло, но по лошото е, че много хора не са гласували, защото са искали да видят обединение, каквото не се е случило.

В същото време обаче, Борислав Гуцанов се изненада от оценките които дават хора като Мая Манолова. „Не разбирам от каква позиция коментира тя. Не могат да прескочат границата от два процента на поредни избори. Нека първо влязат в парламента и тогава да дават оценки за Българската социалистическа партия. Защото ако не беше БСП, Мая Манолова нямаше да бъде известна на никого“- каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    м.м.
    Варненци знят ,че Гуцанов е за затвор . Ако не беше Нинова ,отдавна да е при Бай Ставри .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари