Борис Джонсън и Зеленски се разходиха по улиците на Киев

2
Случаен минувач, видимо развълнуван да види британския премиер, му благодари за военната помощ на Лондон
Случаен минувач, видимо развълнуван да види британския премиер, му благодари за военната помощ на Лондон Снимка: БГНЕС / ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън, който вчера бе на изненадваща визита в Украйна, и украинският президент Володимир Зеленски се разходиха заедно по улиците на Киев, където много квартали бяха бомбардирани от Русия, съобщи пресслужбата на президентството, цитирана от Франс прес.

Във видеоматериал, разпространен от президентството, се вижда как двамата мъже, очевидно без средства за индивидуална защита, се разхождат в квартала, където се намира президентската администрация, предава БТА.

Заобиколени от тежковъоръжени украински войници, двамата стигнаха и до ул. „Хрешчатик“, главната пътна артерия на Киев, където поздравяваха малцината срещнати хора.

Случаен минувач, видимо развълнуван да види британския премиер, му благодари за военната помощ на Лондон и каза, че украинците много се нуждаят от британската подкрепа.

Искаме да продължаваме да подкрепяме украинския народ колкото е необходимо, каза Джонсън.

След това Джонсън и Зеленски отидоха на Майдана - Площад на независимостта, където от края на 2013 г. се провеждаха големи проевропейски демонстрации. През февруари 2014 г. те доведоха до падането на проруския президент, което беше източник на руско-украинския конфликт, посочва АФП.

Визитата на Джонсън не беше обявена. Това беше първото посещение на лидер от Г-7 от началото на руската инвазия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    русенец
    Нещо не виждам разрушения, а кадрите са официални , значи ако имаше разрушения, то непременно щяха да ги покажат.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари