Борис Бонев: Сглобка в София няма да има

2
Няма как ГЕРБ да имат претенции да участват във властта, коментира лидерът на "Спаси София"
Няма как ГЕРБ да имат претенции да участват във властта, коментира лидерът на "Спаси София"

Няма как ГЕРБ да имат претенции да участват във властта, коментира лидерът на "Спаси София"

Сглобка в София с участието на "Спаси София" няма да има. Това заяви в предаването "(О)позиция" на "СЕГА" лидерът на "Спаси София" Борис Бонев, който е коалиционен партньор на ПП/ДБ в следващия Столичен общински съвет. В него групата ПП/ДБ/СС ще е от 23 съветници от общо 61 човека в СОС. Според Бонев настроенията и сред останалите общински съветници в коалицията са да не се преговаря с ГЕРБ, които ще имат 14 души. "Няма как едно безотговорно решение, каквото би било София да се управлява в коалиция с ГЕРБ по модела в Народното събрание, да се представи като национално отговорно решение. Ние сме в София, изборите бяха в София. Всички много добре разбираме защо ГЕРБ загубиха толкова тежко изборите в този град. Няма как тези, които са тотално делегитимирани от самите хора, да могат да имат претенции да участват във властта. Тази партия трябва да си почине от управлението и това го казаха софиянци, при това на два тура. Но това не значи, че техни предложения ще бъдат отхвърляни, само защото идват от ГЕРБ, както правеха самите те през последните 4 години", коментира Бонев.

Той даде да се разбере още, че групата на ПП/ДБ и "Спаси София" няма да търси един коалиционен партньор, с който да управлява през следващите 4 г., а повече ще се разчита на тематични мнозинства. Бонев поясни, че вече са започнали разговори с останалите формации в новия общински съвет. "Те обаче няма да са: на ти този пост, дай онзи пост. Изготвили сме внимателен анализ на програмите на бъдещите ни колеги в СОС, или поне на тези, които имаха такива. Маркирали сме темите, за които повече от една група са заявили, че ще се борят да се реализират. Не мислим за коалиционно споразумение с някоя друга формация и оттук-нататък всичко да трябва да бъде одобрено от двете страни“, заяви Бонев

Според него не е парадокс това, че на балотажа кандидатите за районни кметове на ПП/ДБ и "Спаси София" са победили с голяма преднина опонентите си по места, а на централно ниво Васил Терзиев едва е победил Ваня Григорова с по-малко от 5 000 гласа. Бонев коментира, че сблъсъкът по райони е бил с досегашните кметове от ГЕРБ и че в кварталите отвращението от управлението на партията на Бойко Борисов е довело до по-категорични резултати, докато битката за София е била с представителя на БСП. "И двамата кандидати не носеха отговорност за негативите от 18-годишното управление на ГЕРБ и е нормално това да доведе до по-балансиран резултат между тях", обобщи Бонев.

Той предупреди, че предстои ревизия на управлението на ГЕРБ. "Нека никой да не си мисли, че ще махнем с ръка, ще забравим тези 18 години, ще отворим нова страница и няма да гледаме назад. Няма как да отвориш нова страница, ако не знаеш на какво стъпваш. Всяко доказателство за корупция, далавера, нагласена обществена поръчка ще бъде изпратено в прокуратурата", заяви председателят на "Спаси София".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Бай Чеп
    Нали! Тия сме ги чували! Олиото и водата как не се смесват и как ще изчегъртаме всички герберасти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари