Бoлните от грип са най-заразни часове преди вдигане на температура!

0
Много важен симптом е дразнене от светлината и особено показателно е, когато на пушача не му се пуши
Много важен симптом е дразнене от светлината и особено показателно е, когато на пушача не му се пуши Снимка: 24 часа

Той обясни, че непроветряването на помещенията през студените дни е основна причина за разболяване и бе категоричен, че настинки няма, а по-скоро са вирусна инфекция всички тези симптоми като течене на нос и болене на глава.

Проф. Тодор Кантарджиев: "Установени са тежки вирусни грипни инфекции на едно дете и още има два случая на грип Б в Александровска болница, беше доказан и вирус А в Русе с тежка белодробна инфекции, което потвърждава, че е започнала циркулацията на грипа. Трябва да се яде витаминозна храна и да се пазим чрез ваксини срещу тежки белодробни инфекции, например".

Бoлните са най-заразни часове преди вдигане на температура, първите 24 часа. Кантарджиев открои, че мръсният въздух също намалява имунитета на дихателните пътища. Важно е да се мият улиците, коментира той, предаде БНТ.

Проф. Тодор Кантарджиев: "Трошеният камък запрашава много силно и затова трябва да се окопават дърветата и да не остава суха площ без засадена трева".

"Най-сигурните симптоми за грип са температура, болка в гърлото, тежест в гърдите, суха непродуктивна кашлица, много важен симптом е дразнене от светлината и особено показателно е, когато на пушача не му се пуши", отбеляза проф. Кантарджиев.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари